Η ανάκαμψη έρχεται μέσα από τον τουρισμό αναφέρει ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου

Η ανάκαμψη έρχεται μέσα από τον τουρισμό αναφέρει ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου

Ο τουρισμός στην Κύπρο αποτελεί εδώ και δεκαετίες κομβικό πυλώνα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, δημιουργίας νέων θέσεων απασχόλησης, πολυεπίπεδης ανάδειξης των τοπικών κοινοτήτων, περιφρούρησης της φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση ευκαιριών για ένα καλύτερο μέλλον αναφέρει ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ).

Με την ευκαιρία της 27ης Σεπτεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, ο ΣΤΕΚ αναφέρει ότι “ακόμα και σήμερα, σε μια περίοδο όπου η χώρα μας αντιμετωπίζει ραγδαίες προκλήσεις, ο τουρισμός βλέπουμε ότι διαδραματίζει πρωτεύοντα ρόλο ως προς την οικονομική ανάκαμψη και ευημερία του τόπου μας”.

Προσθέτει ότι “η ανάδειξη της παραδοσιακής κυπριακής φιλοξενίας και της διαχρονικά σημαντικής πολιτισμικής κληρονομίας μας, μέσα από συνεχόμενη ποιοτική ανάπτυξη του προσφερόμενου προϊόντος μας,  αποτελούν τα στρατηγικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου, για τα οποία εργαζόμαστε στον ΣΤΕΚ με νέες ιδέες, συνεργασίες και προγράμματα”.

Ο ΣΤΕΚ αναφέρει ότι οι προβλέψεις όσον αφορά τον παγκόσμιο τουρισμό “είναι ενθαρρυντικές, αφού όπως διαφαίνεται μέχρι το 2030 οι τουρίστες θα ανέλθουν στα 2 δισεκατομμύρια ενώ ο παγκόσμιος τουρισμός αυξήθηκε το 2014, 4.3% και τα έσοδα έφτασαν τα 1,5 τρισεκατομμύρια”.

Για το 2015 προβλέπετε μια αύξηση της τάξης του 3% -4%, καταλήγει ο ΣΤΕΚ.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης: Τα καλύτερα έπονται στις σχέσεις Κύπρου – ΗΠΑ

Χριστοδουλίδης: Τα καλύτερα έπονται στις σχέσεις Κύπρου – ΗΠΑ

Παρά το γεγονός ότι οι σχέσεις ανάμεσα σε Κύπρο και ΗΠΑ έχουν φτάσει σε άλλα επίπεδο, τα καλύτερα στις διμερείς σχέσεις έπονται, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.