Αύξηση 15% στα έσοδα από τουρισμό τον Φεβρουάριο

Αύξηση 15% στα έσοδα από τουρισμό τον Φεβρουάριο

Ανέκαμψαν τον Φεβρουάριο τα έσοδα από τον τουρισμό, τα οποία παρουσίασαν αύξηση 15% σε ετήσια βάση, έπειτα από τη μικρή μείωση κατά 0,9% τον πρώτο μήνα του έτους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Έρευνας Ταξιδιωτών που εξέδωσε σήμερα η Στατιστική Υπηρεσία, τα έσοδα από τον τουρισμό τον Φεβρουάριο 2024 ανήλθαν σε €65,1 εκ. σε σύγκριση με €56,6 εκ. τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου χρόνου, σημειώνοντας αύξηση 15,0%.

Εξάλλου, για την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2024 τα έσοδα από τον τουρισμό υπολογίζονται σε €110,3 εκ. σε σύγκριση με €102,2 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2023, με την ετήσια επίδοση να παρουσιάζει αύξηση 7,9%.

Αύξηση παρουσίασε και η κατά κεφαλή δαπάνη τον Φεβρουάριο, η οποία ανήλθε σε €521,01 σε σύγκριση με €475,39 τον Φεβρουάριο 2023, σημειώνοντας αύξηση 9,6%.

Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, οι Βρετανοί τουρίστες (η μεγαλύτερη τουριστική αγορά με 24,6% του συνόλου των τουριστών τον Φεβρουάριο 2024) ξόδεψαν κατά μέσο όρο €63,37 ημερησίως, ενώ οι Πολωνοί τουρίστες (η δεύτερη μεγαλύτερη τουριστική αγορά κατά τον συγκεκριμένο μήνα με 13,3% του συνόλου) ξόδεψαν κατά μέσο όρο €69,87.

Οι τουρίστες από το Ισραήλ (τρίτη μεγαλύτερη αγορά με 10,6%), ξόδεψαν €113,36 ημερησίως.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Σε πύρινο κλοιό η Μέση Ανατολή – Διπλωματικός μαραθώνιος στη Λευκωσία – Ήχησαν σειρήνες στο Ακρωτήρι

LIVE: Σε πύρινο κλοιό η Μέση Ανατολή – Διπλωματικός μαραθώνιος στη Λευκωσία – Ήχησαν σειρήνες στο Ακρωτήρι

​Με τον πόλεμο να μαίνεται για έκτη μέρα και τις ΗΠΑ με το Ισραήλ να σφυροκοπούν αδιάκοπα στόχους σε Ιράν και Λίβανο, η Τεχεράνη απαντά με κτυπήματα σε αμερικανικές βάσεις στον Κόλπο, οδηγώντας την περιοχή σε ολική ανάφλεξη. Μέσα σε αυτό το εκρηκτικό σκηνικό, ο Υπουργός Άμυνας Βασίλης Πάλμας συντονίζει κινήσεις με τον Βρετανό ομόλογό του στη Λευκωσία, εστιάζοντας στην προστασία των πολιτών και την ενίσχυση της συνεργασίας για τη διαχείριση της κρίσης, στέλνοντας παράλληλα από την Κύπρο επιτακτικό μήνυμα για άμεση διπλωματική επίλυση. Δείτε όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE