Υπ. Οικονομικών: Διαχειρίσιμο το πρόβλημα των μη εξυπηρεούμενων δανείων

Υπ. Οικονομικών: Διαχειρίσιμο το πρόβλημα των μη εξυπηρεούμενων δανείων

Διαχειρίσιμο είναι το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Σχολίαζε έγγραφο διαβούλευσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στο οποίο αναφέρεται ότι η Κύπρος κατέχει το υψηλότερο ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Ο κύριος Γεωργιάδης τόνισε ότι η αντιμετώπιση κι αυτού του προβλήματος απαιτεί χρόνο και κυρίως μια οικονομία που να ανακάμπτει και η οποία να έχει εξέλθει από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και να εισέλθει ξανά σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Για την θετική αξιολόγηση του Ταμείου, που επιτρέπει την αποδέσμευση της επόμενης δόσης προς τη Λευκωσία, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι αυτό ήταν αναμενόμενο και επιβεβαιώνει την ορθή πορεία της κυπριακής οικονομίας.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, στο περιθώριο του Ετήσιου Συνεδρίου της PwC Κύπρου, ο Χάρης Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στη μείωση της ανεργίας στο 14 κόμμα επτά τοις εκατόν, χαρακτηρίζοντάς την ενθαρρυντική εξέλιξη.

Σημείωσε ωστόσο ότι, για την κυβέρνηση, η ανεργία παραμένει σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα, γι’ αυτό και συνεχίζει τις προσπάθειες με υπευθυνότητα και σοβαρότητα για έξοδο από την ύφεση.

Πηγή: ΡΙΚ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: «Κλείδωσε» το νέο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν - Όλα τα βλέμματα στη συνάντηση

Κυπριακό: «Κλείδωσε» το νέο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν - Όλα τα βλέμματα στη συνάντηση

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κ. Τουφάν ‘Ερχιουρμαν θα συναντηθούν την Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2026, στις 16:00, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, κατόπιν σχετικής συνεννόησης των διαπραγματευτών των δύο πλευρών.

BEST OF TOTHEMAONLINE