ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λετυμπιώτης: «Μια μοιρασμένη πατρίδα δεν μπορεί να χωρέσει το μέλλον»

Λετυμπιώτης: «Μια μοιρασμένη πατρίδα δεν μπορεί να χωρέσει το μέλλον»

«Κύριο μέλημά μας, όπως έχει διακηρύξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, είναι να εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις να επιτύχουμε μια λύση για ένα κράτος ανεξάρτητο και πραγματικά κυρίαρχο, απαλλαγμένο από τις όποιες αναχρονιστικές εγγυήσεις και την παρουσία κατοχικών στρατευμάτων», τόνισε την Κυριακή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης στον επιμνημόσυνο λόγο του στο ετήσιο εθνικό μνημόσυνο των πεσόντων ηρώων της κοινότητας Έμπας, ενώ τόνισε ότι μια μοιρασμένη, κατεχόμενη πατρίδα δεν μπορεί να χωρέσει το μέλλον

«Εργαζόμαστε για τον τερματισμό της κατοχής, την επανένωση της πατρίδας μας μέσω της επίτευξης μιας ειρηνικής λύσης του κυπριακού προβλήματος», σημείωσε ο κ. Λετυμπιώτης στο μνημόσυνο, το οποίο τελέστηκε το πρωί σήμερα στην Εκκλησία Αποστόλου Ανδρέα, Έμπα.

Ως Κυβέρνηση, είπε, «διαβεβαιώνουμε ότι ύψιστος στόχος μας δεν είναι άλλος από την επανένωση της Κύπρου», προσθέτοντας ότι «παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι σε μια συνολική λύση του Κυπριακού στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, με μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια, μία διεθνή προσωπικότητα, πάντα σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, το ευρωπαϊκό κεκτημένο και φυσικά τις αρχές και αξίες πάνω στις οποίες εδράζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Συνεχίζοντας διαβεβαίωσε πως με «αμείωτη προσήλωση θα συνεχίσουμε να αναλώνουμε κάθε ικμάδα των δυνάμεών μας στην οικοδόμηση μιας Κύπρου που θα αποτελεί σύμβολο ειρήνης, σταθερότητας και προόδου στην περιοχή». Μια σύγχρονη, είπε, ευρωπαϊκή χώρα-πρότυπο, που να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των κατοίκων της, που να εγγυάται την ελπίδα και που θα έχει ως βάση της τον αλληλοσεβασμό και την αλληλεγγύη, έτοιμη να χαράξει τη δική της ξεχωριστή πορεία στον χάρτη της παγκόσμιας ιστορίας.

Η βαριά κληρονομιά που τιμούμε σήμερα μας υπαγορεύει το καθήκον μας είπε ο κ. Λετυμπιώτης σημειώνοντας πως πρέπει να ατενίσουμε το μέλλον λοιπόν, ψηλαφίζοντας τις ένδοξες σελίδες της ιστορίας μας και τονίζοντας ότι έχουμε ένα ιστορικό χρέος προς τους ένδοξους προγόνους μας αλλά έχουμε και ένα μεγαλύτερο ίσως χρέος στα παιδιά μας να αποτινάξουμε από τη μοιρασμένη μας πατρίδα τον τουρκικό ζυγό.

Υποκλινόμαστε σήμερα στο δράμα των οικογενειών του Ανδρέα Τούλουπου και του Χρύσανθου Ευρυπίδου και προσευχόμαστε, όπως είπε, «για τη ταχεία διαλεύκανση της τύχης των αγνοούμενων αδερφών μας, οι οποίοι μαζί με εκατοντάδες άλλους συμπατριώτες μας εξακολουθούν να απαρτίζουν τον κατάλογο της οργής και της τουρκικής αναλγησίας».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε πως 50 χρόνια μετά, η πατρίδα μας παραμένει μοιρασμένη, 50 χρόνια είναι πολλά, επικίνδυνα πολλά.

Πρόσθεσε πως μια μοιρασμένη, κατεχόμενη πατρίδα δεν μπορεί να χωρέσει το μέλλον, την ελπίδα και την προοπτική που οραματιζόμαστε για τις γενεές που θα μας διαδεχθούν, ενώ καταλήγοντας σημείωσε πως με ειλικρίνεια και νηφαλιότητα πρέπει να αναλογιστούμε το χρέος μας προς τους ένδοξους αυτούς ήρωες, αλλά και προς τις μελλοντικές γενιές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σε ουδέτερο έδαφος οι συναντήσεις Ολγκίν με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Κανένα σημάδι για πρόοδο στο Κυπριακό

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Ανατροπή στο σοβαρό τροχαίο στην Πάφο: Ανταλλάξαν θέση ο οδηγός με τον συνοδηγό – Η κατάσταση της υγείας του 25χρονου μοτοσικλετιστή

Έκανε ψευδή καταγγελία στον συγκάτοικό του ότι τον μαχαίρωσε στην πλάτη - Κατηγορήθηκε 29χρονος

Πυρκαγιά στην Αραδίππου: Ομολόγησε 27χρονος τον εμπρησμό - Επιτέθηκε και σε αστυνομικό



Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Συνεχείς είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράση, αναφορικά με τον φόνο έξω από την κοινότητα της Ορμήδειας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top