ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα το τελευταίο τετ-α-τετ Ολγκίν με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν το «κλειδί» για τις εξελίξεις

Σήμερα το τελευταίο τετ-α-τετ Ολγκίν με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν το «κλειδί» για τις εξελίξεις

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνει στις 10.30 η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν για την τελευταία συνάντηση-όπως τουλάχιστον γνωρίζουμε μέχρι στιγμής-με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη.

Η Κ. Ολγκίν αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα μεταβεί στα κατεχόμενα για τη συνάντηση που θα έχει στις 12.30 με τον Ερσίν Τατάρ. Παρά τις έως τώρα προσπάθειες που κατέβαλε η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό, δεν υπήρξε κανένα θετικό αποτέλεσμα, ούτε και στην πρόταση των ΗΕ για τριμερή συνάντηση, η οποία σκοντάφτει στην άρνηση του Τατάρ, με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη να δηλώνει προσερχόμενος στην εκδήλωση του ΔΗΚΟ για τα 20χρονα από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ πως<όταν κάποιος δεν είναι διατεθειμένος να συζητήσει καν, σημαίνει ότι αισθάνεται αδυναμία για τις θέσεις του>επαναλαμβάνοντας ότι η δική μας πλευρά είναι έτοιμη για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ελπίδα πως στη συνάντηση που θα έχει με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, θα προκύψουν θετικά δεδομένα. Την ίδια ώρα σημείωσε πως για τη δική μας πλευρά δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την επανέναρξη των συνομιλιών.

Οι συναντήσεις της κ. Ολγκίν με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και στη συνέχεια με τον Ερσίν Τατάρ, πραγματοποιούνται την ίδια ημέρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί και η συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν στην Άγκυρα. Μία συνάντηση στην οποία η Λευκωσία προσβλέπει σε μία θετική εξέλιξη σε ότι αφορά στο κυπριακό, το οποίο θα περιλαμβάνεται στην ατζέντα της συνάντησης των δύο ανδρών. Αυτό το οποίο αναμένει η Λευκωσία είναι ίσως η θετική απάντηση του Τούρκου Προέδρου για τριμερή ή πενταμερή συνάντηση για το κυπριακό. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε πως το ταξίδι του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα είναι πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα αυτή τη χρονική συγκυρία, όχι μόνο για τα ελληνοτουρκικά, αλλά και για την προσπάθεια που γίνεται στο κυπριακό.

Οι κόκκινες γραμμές της Ελληνικής Κυβέρνησης

Λίγες ώρες πριν από το ταξίδι του στην Άγκυρα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να μετακινηθεί από τις <κόκκινες γραμμές> σε ότι αφορά στα κυριαρχικά δικαιώματά της.

Σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ», ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ελπίδα ότι η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων θα οδηγήσει στην επανέναρξη των συνομιλιών για το κυπριακό, το οποίο όπως είπε, επίσης είναι θέμα της ΕΕ. Συγκεκριμένα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός είπε: «Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Μία λύση πρέπει να βασίζεται στις αποφάσεις του ΣΑ του ΟΗΕ».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πήρε εξιτήριο ο Μάριος Καρογιάν - Θα παραμείνει σπίτι για ξεκούραση

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού - Πληροφορίες για ένα νεκρό και ένα τραυματία

Μονή Αββακούμ: Ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης του Νεκτάριου - Στο κελί για ακόμα 8 ημέρες

Στο Netflix η πρώτη κυπριακή ταινία - Από πότε θα είναι διαθέσιμη



Φόνος στην Ορμήδεια: Στη  δημοσιότητα το όνομα και η φωτογραφία του 45χρονου, φερόμενου δράστη

Φόνος στην Ορμήδεια: Στη δημοσιότητα το όνομα και η φωτογραφία του 45χρονου, φερόμενου δράστη

Στη δημοσιότητα δόθηκε το όνομα του φερόμενου δράστη, για τον φόνο που διαπράχθηκε το βράδυ της Τρίτης 25 Ιουνίου, στην Ορμήδεια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top