Θετικά αποτελέσματα από τα μέτρα για μεταναστευτικό βλέπει ο ΥΠΕΣ

Θετικά αποτελέσματα από τα μέτρα για μεταναστευτικό βλέπει ο ΥΠΕΣ

Θετικά αποτελέσματα έχουν επιφέρει τα μέτρα για το μεταναστευτικό, ανέφερε τη Δευτέρα ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, υποδεικνύοντας ωστόσο «εξωγενείς παράγοντες» που επηρεάζουν το ζήτημα. 

Σε δηλώσεις του πριν την έναρξη περιφερειακής σύσκεψης με Προέδρους Κοινοτικών Συμβουλίων της Επαρχίας Πάφου, στο κτήριο του Κοινοτικού Συμβουλίου Μεσόγης ο κ. Ιωάννου ρωτήθηκε σχετικά με το θέμα και ανέφερε πως «με το μεταναστευτικό τα πάντα μπορούν να αλλάξουν από την μια μέρα στην άλλη. Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι τα μέτρα έχουν αποτελέσματα, αλλά επειδή εξαρτόμαστε και από εξωγενείς παράγοντες, αναμένουμε τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να δούμε τι θα γίνει».

Επεσήμανε ωστόσο πως μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι θετικά.

Βλέπουμε, συνέχισε «μια μείωση, σημαντική, στις αφίξεις. Όσον αφορά τις επιστροφές συνεχίζουμε με τον ίδιο ρυθμό και τον προηγούμενο μήνα έχουν επιστρέψει πέραν των 1000 ατόμων πίσω στις χώρες τους. Συνεχίζουμε με τον ίδιο ρυθμό τις επιστροφές και αξιολογούμε συνεχώς τα μέτρα».

Επιπρόσθετα ο κ. Ιωάννου σημείωσε πως περιμένουν ενημέρωση όσον αφορά το θέμα με τον Λίβανο «άρα τα πάντα αξιολογούνται».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Νέο μήνυμα Τραμπ: «Σε ισχύ η κατάπαυση του πυρός, μην την παραβιάσετε»

LIVE: Νέο μήνυμα Τραμπ: «Σε ισχύ η κατάπαυση του πυρός, μην την παραβιάσετε»

Το Ιράν εκτόξευσε πυραύλους κατά των βάσεων των ΗΠΑ σε Κατάρ με πρότερη προειδοποίηση ως αντίποινα στα πλήγματα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του, ενώ συνεχίζονται οι εκατέρωθεν επιθέσεις Τελ Αβίβ και Τεχεράνης. Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την κατάπαυση του πυρός, η οποία μέχρι στιγμής βρίσκεται σε ισχύ. Δείτε όλες τις εξελίξεις: