ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

Θετικά είναι τα νέα για καταναλωτές αφού σύντομα, μετά από αρκετές απανωτές αυξήσεις που καταγράφηκαν, έρχονται μειώσεις στις τιμές των καυσίμων.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή, Καραγιώργης ανέφερε ότι τον τελευταίο καιρό η τιμή του πετρελαίου είχε πτωτική πορεία, η οποία θα αποτυπωθεί στις τιμές των καυσίμων.

«Οι μειώσεις στα καύσιμα θα καταγραφούν με την παραλαβή των νέων φορτίων», σημείωσε, προσθέτοντας ότι πρόκειται για θετική εξέλιξη.

Σύμφωνα με τον κ. Καραγιώργη, με την παραλαβή των νέων φορτίων αναμένεται μείωση των 2 σεντ στην αμόλυβδη βενζίνη 95 και μείωση των 3 σεντ στο πετρέλαιο κίνησης.

Ερωτηθείς πότε θα έρθουν τα νέα φορτία, ο κ. Καραγιώργης απάντησε ότι ήδη άρχισαν να έρχονται και ήδη άρχισε να φαίνονται και στα πρατήρια.

Από πλευράς του, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών Μάριος Δρουσιώτης ανέφερε στο ThemaOnline ότι οι μειώσεις θα μπουν με την επόμενη παραλαβή των φορτίων, η οποία αναμένεται γύρω στις 8 με 10 μέρες.

«Οι μειώσεις αναμένονται την άλλη βδομάδα. Την περασμένη βδομάδα οι τελευταίες μειώσεις ήταν 3 σεντ στο πετρέλαιο κίνησης και 2,5 σεντ στην βενζίνη. Οι νέες μειώσεις αναμένω ότι θα είναι ίσες ή μεγαλύτερες από αυτές», επεσήμανε.

Σε δηλώσεις στο ThemaOnline, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων, Χριστόδουλος Χριστοδούλου σημείωσε ότι είχαμε ήδη μείωση 3 σεντ την Παρασκευή (10/5) στα καύσιμα.

«Αναμένουμε κι άλλες μειώσεις με την παραλαβή των νέων φορτίων», πρόσθεσε.

Που κυμαίνονται τώρα (13/5) οι τιμές και τα φθηνότερα πρατήρια

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο λιανικών τιμών καυσίμων της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή, την Δευτέρα (13/5), η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 95 παγκύπρια ήταν €1,567 με την φθηνότερη τιμή να ήταν €1,515 και την ακριβότερη €1,623.

Δείτε τα φθηνότερα πρατήρια:

Όσο αφορά την αμόλυβδη βενζίνη 98, η μέση τιμή της παγκύπρια ήταν €1,633, με την φθηνότερη τιμή να είναι €1,548 και την ακριβότερη €1,699.

Δείτε τα φθηνότερα πρατήρια:

Σχετικά με το πετρέλαιο κίνησης, η μέση τιμή του παγκύπρια κυμάνθηκε στα €1,588, με την φθηνότερη να ήταν €1,515 και την ακριβότερη €1,648.

Δείτε τα φθηνότερα πρατήρια:

ΕΔΩ μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις τιμές των καυσίμων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top