Πανικός μετά από βραχυκύκλωμα σε Airbus της Delta: Η στιγμή της εκκένωσης από τους έντρομους επιβάτες
14.05.2024 - 09:24
Τη στιγμή της εκδήλωσης φωτιάς από βραχυκύκλωμα κάτω από το πιλοτήριο Airbus της Delta Airlines και της εκκένωσης του αεροπλάνου από τους έντρομους επιβάτες κατέγραψε κάμερα ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Σιάτλ.
Στο βίντεο από κάμερα ασφαλείας φαίνεται το αεροπλάνο να έχει προσγειωθεί και να έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες αποβίβασης των επιβατών της πτήσης 604 από το Μεξικό.
Όταν, όμως, το αεροπλάνο συνδέθηκε με το ηλεκτρικό δίκτυο του αεροδρόμιου υπήρξε βραχυκύκλωμα και φωτιά με αποτέλεσμα ένα σύννεφο καπνού να καλύψει το πιλοτήριο.
Αμέσως ο πιλότος έδωσε εντολή στις αεροσυνοδούς να ανοίξουν τις εξόδους κινδύνου και να προχωρήσουν σε εκκένωση του αεροπλάνου.
«Επικράτησε πανικός, οι άνθρωποι άρχισαν να σπρώχνονται για να πλησιάσουν τις εξόδους κινδύνου» περιέγραψε επιβάτης του αεροπλάνου
«Για λόγους ασφαλείας αναπτύχθηκαν οι τσουλήθρες εξόδου με τους επιβάτες να αποβιβάζονται από το πίσω μέρος του αεροπλάνου. Το αεροπλάνο έχει αφαιρεθεί από το πρόγραμμα πτήσεων για έλεγχο και συντήρηση» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Delta.
Σοβαρά ερωτήματα εγείρει η αποκάλυψη ότι ο πρώην υπουργός ενέργειας Γιώργος Λακκότρυπης συμμετείχε σε κοινή βιντεοκλήση μέσω Zoom με τον πρώην διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου, Χαράλαμπο Χαραλάμπους, και έναν δήθεν Ρουμάνο επενδυτή, ο οποίος φέρεται να μην είναι υπαρκτό πρόσωπο.