ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλες καθυστερήσεις: Περπατούν τα παιδιά και μετά παραδίδουν την «Προίκα του Μωρού» - Αγανακτισμένοι οι Βουλευτές

Μεγάλες καθυστερήσεις: Περπατούν τα παιδιά και μετά παραδίδουν την «Προίκα του Μωρού» - Αγανακτισμένοι οι Βουλευτές

Αγανακτισμένοι δηλώνουν ακόμα και βουλευτές με τις καθυστερήσεις εξέτασης αιτήσεων τόσο για την «Προίκα του Μωρού» όσο και άλλων επιδομάτων ή αδειών.

Ο Αλέκος Τρυφωνίδης, Βουλευτής ΔΗΠΑ και ο Σταύρος Παπαδούρης, Βουλευτής Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, βρέθηκαν καλεσμένοι στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση», στην οποία αναφέρθηκαν στις μεγάλες καθυστερήσεις εξέτασης αιτήσεων ή ενστάσεων.

Σύμφωνα με τον κ.Τρυφωνίδη και τον κ.Παπαδούρη, οι Βουλευτές μπορούν αυτεπάγγελτα να παραπέψουν και εξετάσουν τέτοιου είδους θέματα.

Σύμφωνα με την νομοθεσία κάθε επιτροπή μπορεί αυτεπάγγελτα, εκτός από τα θέματα που παραπέμπει σ΄ αυτή η ολομέλεια, με απόφασή της να εξετάσει, στα πλαίσια της άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου, και οποιοδήποτε άλλο θέμα συναφές με τις αρμοδιότητές της.

Οσον αφορά την «Προίκα του Μωρού», ο κ.Τρυφωνίδης ανέφερε ότι καταγγέλθηκε και από τον ίδιο μια περίπτωση όπου μητέρα γέννησε και το δεύτερο της παιδί και ακόμα περίμενε την «Προίκα του Μωρού» για το πρώτο.

Αγανακτισμένος εξίσου δήλωσε και ο κ.Παπαδούρης, αναφέροντας ότι δεν ενδιαφέρει τον κόσμο αν υπάρχει έλλειψη προσωπικού στις Υπηρεσίες. Αυτό όπως ανέφερε θα έπρεπε να είναι ένα ζήτημα το οποίο οι αρμόδιοι φορείς θα έπρεπε να επιληφθούν άμεσα.

Η τοποθέτηση του Υφυπουργείου

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις της Αναπληρώτριας Διευθύντριας των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, κ. Μαρίας Κυρατζή, μέχρι σήμερα 4300 οικογένειες έλαβαν το βοήθημα της «Προίκας του μωρού», ενώ σε εκκρεμότητα εξέτασης βρίσκονται περισσότερες από 500 αιτήσεις.

Όσον αφορά τα παράπονα και τις καθυστερήσεις η κ.Κυρατζή, εξήγησε ότι προήλθε λόγω των προμηθευτικών παραγόντων στην περιόδο από τον κορωνοϊο και μετά.

 Δείτε βίντεο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί απείλησε την Κύπρο η Χεζμπολάχ; - Το οπλοστάσιο, η πολεμική εμπειρία και το ενδεχόμενο «χτυπήματος»

«Φωτοβολταϊκά για όλους»: Καταγγελίες από πολίτες για «αδικαιολόγητες» επιπλέον χρεώσεις λόγω συμμετοχής στο Σχέδιο

Πήγε για κολύμπι το βράδυ και του βγήκε…«ξινό» - Εντόπισε πιστόλι στο βυθό της θάλασσας

Καλοκαιρινές διακοπές: Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι – Οι φετινοί δημοφιλέστεροι προορισμοί, ο λόγος επιλογής και οι τιμές

Πήγαν να τους συλλάβουν, έσπρωξαν τους αστυνομικούς και τράπηκαν σε φυγή - Χειροπέδες σε δύο ανήλικους για κλοπή τσάντας

Άνοιξε το πολυαναμενόμενο Goody’s Burger House στη Λευκωσία - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες



Στηρίζει τη Λευκωσία η Κομισιόν – «Οποιαδήποτε απειλή προς κάποιο από τα κράτη-μέλη είναι απειλή εναντίον της ΕΕ»

Στηρίζει τη Λευκωσία η Κομισιόν – «Οποιαδήποτε απειλή προς κάποιο από τα κράτη-μέλη είναι απειλή εναντίον της ΕΕ»

Ξεκάθαρη ήταν η στήριξη της ΕΕ προς τη Λευκωσία, μετά τις απειλές του επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, που ανέφερε ότι η Κύπρος θα «γίνει μέρος του πολέμου» αν το Ισραήλ χρησιμοποιήσει το αεροδρόμιό της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top