ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έντονη δυσαρέσκειά ΠΑΣΥΔΥ: «Μονομερής απόφαση Βουλής για το δικαίωμα περίθαλψης δημοσίων υπαλλήλων»

Έντονη δυσαρέσκειά ΠΑΣΥΔΥ: «Μονομερής απόφαση Βουλής για το δικαίωμα περίθαλψης δημοσίων υπαλλήλων»

Για μονομερή ενέργεια εκ μέρους της Βουλής κάνει λόγο η ΠΑΣΥΔΥ, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά της για την ψήφιση από τη Βουλή τροπολογίας επί των περί Δημοσίας Υπηρεσίας (Ιατρικές Εξετάσεις και Ιατρική Περίθαλψη) Κανονισμών του 2021, με την οποία καταργείται το δικαίωμα των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων και των μελών των οικογενειών τους για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τα δημόσια νοσηλευτήρια για όποιες υπηρεσίες δεν καλύπτονται από το ΓεΣΥ.

Η ΠΑΣΥΔΥ αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι αντέδρασε αμέσως σε αυτή την εξέλιξη, αφού με την έκδοση των Κανονισμών διαβιβάστηκε επιστολή διαμαρτυρίας προς την Πρόεδρο της Βουλής, ημερομηνίας 25.04.2024, με κοινοποίηση στους Προέδρους και αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, την Πρόεδρο και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού και τους Υπουργούς Οικονομικών και Υγείας.

Εν συνεχεία, τονίζει ότι «η μονομερής αυτή ενέργεια από μέρους της Βουλής, χωρίς να έχει προηγηθεί ο απαραίτητος κοινωνικός διάλογος ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς, αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των εργασιακών θεσμίων και δημιουργεί προηγούμενο με αρνητικό αντίκτυπο για την πορεία των εργασιακών σχέσεων στη χώρα μας».

Ακόμη, η ΠΑΣΥΔΥ αναφέρει ότι το Υπουργείο Οικονομικών είχε εκφράσει την αντίθεσή του επί του περιεχομένου της προτεινόμενης τροπολογίας στη σχετική συζήτηση που είχε προηγηθεί στην Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού της Βουλής. Επισημαίνει ότι η ΠΑΣΥΔΥ ουδέποτε κλήθηκε από τη Βουλή να εκφέρει άποψη επί του θέματος.

«Η αφαίρεση από τη Βουλή ενός κεκτημένου δικαιώματος μερίδας εργαζομένων συνιστά αδικία και δυσμενή διάκριση εις βάρος των δημοσίων υπαλλήλων», υπογραμμίζει η ΠΑΣΥΔΥ, σημειώνοντας ότι «εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα με μηνιαίες απολαβές περί τα 1200 ευρώ είναι δικαιούχοι ταυτότητας νοσηλείας, για κάλυψη από τα δημόσια νοσηλευτήρια των υπηρεσιών υγείας που δεν τους καλύπτει το ΓεΣΥ, ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι που λαμβάνουν τον ίδιο μισθό, δεν θα δικαιούνται να τύχουν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης εκτός ΓεΣΥ από τα κρατικά νοσοκομεία».

Καταληκτικά, η ΠΑΣΥΔΥ αναφέρει ότι έχει ζητήσει έκτακτη σύγκληση της Μικτής Επιτροπής Προσωπικού (ΜΕΠ), η οποία θα συνέλθει στις 4 Ιουνίου, με στόχο να κατατεθεί από το Υπουργείο Οικονομικών τροποποίηση των Κανονισμών που ψηφίστηκαν, «προς αποκατάσταση του δικαιώματος που έχει αφαιρεθεί επιλεκτικά από μία κατηγορία εργαζομένων ως αποτέλεσμα της μονομερούς ενέργειας της Βουλής».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Διερεύνηση, κατασχέσεις και οργανωμένο έγκλημα – Ο επικίνδυνος κόσμος των ναρκωτικών μέσα από υποθέσεις της ΥΚΑΝ

Ημέρα του Πατέρα: Προτάσεις για δώρα στον πρώτο μας σούπερ-ήρωα - Από βιβλία μέχρι προϊόντα τεχνολογίας και κοσμήματα

Ταξιδεύεις και θες να μάθεις τα δικαιώματά σου; - Ξεκινά ενημερωτική εκστρατεία στον Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας

Μαυρίκιος Μαυρικίου - Ιλάειρα Ζήση: Είναι έτοιμο! Δείτε το παραμυθένιο δωμάτιο της κόρης τους - Φωτογραφίες

«Μίλησε» η νεκροτομή επί της σορού της 41χρονης που δολοφονήθηκε από τον πρώην σύζυγό της – Όσα κατέδειξε

Θλίψη στην Ελλάδα: Νεκρός από ανακοπή καρδιάς πρώην βουλευτής«Μίλησε» η νεκροτομή επί της σορού της 41χρονης που δολοφονήθηκε από τον πρώην σύζυγό της – Όσα κατέδειξε

«Μίλησε» η νεκροτομή επί της σορού της 41χρονης που δολοφονήθηκε από τον πρώην σύζυγό της – Όσα κατέδειξε

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η νενομισμένη νεκροτομή στη σορό της 41χρονης που δολοφονήθηκε στην Πάφο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top