LIKE ONLINE

«Αν το κάνεις αυτό ενώ οδηγάς μάλλον είσαι ψυχοπαθής»: Νέα μελέτη ρίχνει φως στην επικίνδυνη συνήθεια των οδηγών

«Αν το κάνεις αυτό ενώ οδηγάς μάλλον είσαι ψυχοπαθής»: Νέα μελέτη ρίχνει φως στην επικίνδυνη συνήθεια των οδηγών

Τα ευρήματα, που προέκυψαν από συνεντεύξεις που πραγματοποιήθηκαν με σχεδόν 1.000 Γερμανούς οδηγούς, εκ των οποίων περίπου το 73% ήταν γυναίκες, είναι ανησυχητικά.

Πρόσφατη έρευνα έφερε στο φως μια ανησυχητική συσχέτιση μεταξύ της αποστολής μηνυμάτων κατά την οδήγηση και των ψυχοπαθητικών τάσεων, ρίχνοντας φως σε μια ανησυχητική πτυχή της σύγχρονης συμπεριφοράς στους δρόμους.

Τα ευρήματα, που προέκυψαν από συνεντεύξεις που πραγματοποιήθηκαν με σχεδόν 1.000 Γερμανούς οδηγούς, εκ των οποίων περίπου το 73% ήταν γυναίκες, είναι ανησυχητικά. Πάνω από 600 συμμετέχοντες, που αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 61%, παραδέχθηκαν ότι έκαναν «προβληματική» χρήση των συσκευών τους ενώ βρίσκονταν πίσω από το τιμόνι.

Πέρα από τις προφανείς ανησυχίες για την ασφάλεια της αφηρημένης οδήγησης, η συμπεριφορά αυτή συνδέεται πλέον με βαθύτερα ψυχολογικά ζητήματα. Παράλληλα με χαρακτηριστικά όπως ο φόβος της απώλειας και η αντικοινωνική συμπεριφορά, τα άτομα που ταξινομήθηκαν ως προβληματικοί χρήστες smartphone παρουσίασαν χαρακτηριστικά ενδεικτικά της «σκοτεινής τριάδας», δηλαδή, ναρκισσισμό, μακιαβελισμό και ψυχοπάθεια. Αυτή η τριάδα αρνητικών χαρακτηριστικών έχει επίσης πρόσφατα συνδεθεί, σε ξεχωριστή έρευνα, με οδηγούς που τροποποιούν σκόπιμα τα οχήματά τους ώστε να εκπέμπουν δυνατούς θορύβους, υποδεικνύοντας ένα ευρύτερο πρότυπο απερίσκεπτης και δυνητικά επιβλαβούς συμπεριφοράς.

Οι συγγραφείς της μελέτης υπογράμμισαν τη σημασία της προβληματικής χρήσης smartphone ως προγνωστικού παράγοντα, ανεξάρτητα από τα χαρακτηριστικά της «σκοτεινής τριάδας» της προσωπικότητας.

Η ερευνητική ομάδα πρότεινε στρατηγικές για τον περιορισμό της συνήθους χρήσης κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση. Αυτές θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τεχνολογικές λύσεις, όπως η ενισχυμένη ενσωμάτωση των smartphone με τα συστήματα του οχήματος, η αυστηρότερη επιβολή των υφιστάμενων νόμων κατά της χρήσης κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και οι εκστρατείες ευαισθητοποίησης του κοινού για την ενημέρωση των οδηγών σχετικά με τους κινδύνους της απόσπασης της προσοχής κατά την οδήγηση.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Λαμπάδιασαν» οχήματα τα ξημερώματα – Βρίσκονταν σταθμευμένα σε ανοικτό πάρκινγκ– Εξετάζεται και εμπρησμός

Απίστευτη απάτη - 58χρονος πείστηκε να επενδύσει σε εταιρεία που θα έμπαινε σε χρηματιστήριο – Το ποσό που «έκανε φτερά»

Καιρός: «Τα ‘χει παίξει» - Καλημέρα με λιακάδα, καλό μεσημεράκι με νεφώσεις και μεμονωμένες βροχές

Ακτοπλοϊκή σύνδεση: Εξαντλήθηκαν οι κρατήσεις αυτούς τους μήνες - Το πρόγραμμα, οι τιμές και οι νέες υπηρεσίες

Φοιτητική Χορηγία: Σταδιακή η καταβολή – Ποιες αιτήσεις εξετάζονται τώρα – Όλες οι πληροφορίες

Ηλίας Γκότσης: Δεν μου λείπει η τηλεόραση – Ξέρω ότι θα πάω απλά να κάνω τη «γλάστρα»Στη μάχη οι Αρχηγοί για την τελική συσπείρωση - Σύγκρουση Νικόλα-Αννίτας – Η πάλη ΔΗΚΟ-ΕΛΑΜ για την τρίτη θέση

Στη μάχη οι Αρχηγοί για την τελική συσπείρωση - Σύγκρουση Νικόλα-Αννίτας – Η πάλη ΔΗΚΟ-ΕΛΑΜ για την τρίτη θέση

Oι Αρχηγοί των μεγάλων κομμάτων ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ μπαίνουν τις τελευταίες ώρες στην «αρένα», για την τελική μάχη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top