ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θα καταταγείς στον στρατό; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Οι σημαντικές ημερομηνίες και οι εκπαιδεύσεις που θα ακολουθήσουν

Θα καταταγείς στον στρατό; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Οι σημαντικές ημερομηνίες και οι εκπαιδεύσεις που θα ακολουθήσουν

Πλησιάζουν οι μέρες όπου οι νεοσύλλεκτοι θα καταταγούν στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς για να εκπληρώσουν την στρατιωτική τους θητεία.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΕΦ, Ανδρέας Στυλιανού ανέφερε ότι έχει ολοκληρωθεί η πλατφόρμα και συνεχίζεται η διαδικασία με τις υπόλοιπες δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα η διαδικασία συνεχίζεται με χορήγηση υλικών και υγειονομική εξέταση και για όσους επιθυμούν να ενταχθούν στις ειδικές δυνάμεις θα ενημερωθούν.

Οι νεοσύλλεκτοι λαμβάνουν στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο το σημείωμα κατάταξης στο οποίο αναγράφεται η ημερομηνία στην οποία θα του χορηγηθούν τα υλικά ιματισμού και υπόδησης καθώς και η ημερομηνία της υγειονομικής εξέτασης για να κριθεί η σωματική του ικανότητα.

Αυτές τις ημερομηνίες οι νεοσύλλεκτοι τις γνωρίζουν ήδη, και συμπλήρωσε πως, έχουν χωριστεί βάσει επωνύμου και ποσοτικά για να μην υπάρξει ταλαιπωρία.

Όπως σημείωσε ο κ. Στυλιανού, η εν λόγω διαδικασία θα πραγματοποιηθεί από 20 Μαΐου 2024 έως 24 Μαΐου 2024 και από 27 Μαΐου 2024 έως 30 Μαΐου 2024 από 07:30 έως 12:30.

Εξήγησε πως οι ανάγκες για την πόλη και την επαρχία της Πάφου θα καλυφθούν μόνο από 27 Μαΐου 2024 έως 30 Μαΐου 2024 από 07:30 έως 12:30.

Αυτό γίνεται, όπως δήλωσε, ώστε να έχουν παραλάβει τα υλικά για να μπορούν να πάρουν το φύλλο πορείας τους για την μονάδα τους την ημέρα κατάταξης τους ενώ όπως πρόσθεσε θα το παραλάβουν και θα μεταβούν την επόμενη μέρα στην μονάδα του ώστε να μην χρειαστεί να μεταφερθούν με οχήματα της Εθνικής Φρουράς και να ταλαιπωρηθούν.

Τόσο την ημέρα της κατάταξης όσο και στην διαδικασία υγειονομικής εξέτασης και την χορήγηση των ειδών ιματισμού θα πρέπει οι νεοσύλλεκτοι να έχουν μαζί τους:

α.           Το δελτίο ταυτότητας ή οποιονδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο της Δημοκρατίας, στο οποίο να αναγράφεται ο αριθμός δελτίου ταυτότητας, από το οποίο να αποδεικνύεται η ταυτοπροσωπία τους. Σημειώνεται ότι, δεν θα γίνεται δεκτός κανένας στρατεύσιμος χωρίς κάποιο από τα παραπάνω επίσημα έγγραφα.

β.           Το σημείωμα πρόσκλησης κατάταξης που έχουν λάβει στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο αμέσως μετά την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης στοιχείων επιλογής στρατευσίμων ή τους έχει επιδοθεί από το αρμόδιο Στρατολογικό Γραφείο (δύναται να επιδεικνύεται και σε ηλεκτρονική μορφή). Στρατεύσιμοι οι οποίοι για οποιοδήποτε λόγο δεν έχουν εξασφαλίσει σημείωμα πρόσκλησης κατάταξης παρακαλούνται όπως άμεσα αποταθούν στα Στρατολογικά Γραφεία.

γ.           Ιατρικές γνωματεύσεις - εκθέσεις, για τυχόν προβλήματα υγείας τα οποία αντιμετωπίζουν, προκειμένου να διαπιστωθεί η ικανότητά τους για εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων.

δ.            Βεβαίωση τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) στο όνομα του στρατεύσιμου, ΜΟΝΟ σε περίπτωση κατά την οποία τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού δεν υποβλήθηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα κατά την υποβολή της Δήλωσης Στοιχείων Επιλογής Στρατευσίμων της 2024 ΕΣΣΟ.

ε.            Βεβαίωση εμβολιαστικής κατάστασης και ομάδα αίματος, ΜΟΝΟ σε περίπτωση κατά την οποία δεν υποβλήθηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα κατά την υποβολή της Δήλωσης Στοιχείων Επιλογής Στρατευσίμων της 2024 ΕΣΣΟ.

Πλέον όπως ανέφερε, εδώ και τρία χρόνια έχει καταργηθεί η εκπαίδευση και παραμονή των νεοσυλλέκτων στα κατά τόπους Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων λόγω κορωνοϊού στην αρχή ωστόσο αφού είχε πετύχει το πείραμα πλέον οι στρατεύσιμοι μεταβαίνουν στις μονάδες τους για να προσαρμοστούν πιο γρήγορα αφού πλέον η θητεία (14 μηνών) είναι σε μικρότερη διάρκεια σε σχέση με το παρελθόν.

Παράλληλα σημείωσε ότι οι στρατεύσιμοι οι οποίοι εξέφρασαν επιθυμία επιλογής ως Υποψήφιοι Βαθμοφόροι, με το πέρας της υγειονομικής εξέτασης όσοι κριθούν ικανοί για τη συνέχιση διεκδίκησης των εν λόγω θέσεων, θα πρέπει υποχρεωτικά να παρουσιασθούν για αθλητική δοκιμασία(με αθλητική ενδυμασία) στις 31 Μαΐου 2024. Οι επιτυχόντες και στην αθλητική δοκιμασία θα πρέπει υποχρεωτικά να παρουσιασθούν για γραπτή εξέταση στις 3 Ιουνίου 2024. Για τις ώρες και χώρο διεξαγωγής θα ενημερωθούν επίσημα οι στρατεύσιμοι με το πέρας της υγειονομικής εξέτασης.  

Στρατεύσιμοι οι οποίοι εξέφρασαν επιθυμία στις Ειδικές Δυνάμεις, με το πέρας της υγειονομικής εξέτασης όσοι κριθούν ικανοί για τη συνέχιση διεκδίκησης των εν λόγω θέσεων, θα πρέπει υποχρεωτικά να παρουσιασθούν για αθλητική δοκιμασία(με αθλητική ενδυμασία) την 01 Ιουνίου 2024. Για τις ώρες και χώρο διεξαγωγής θα ενημερωθούν επίσημα οι στρατεύσιμοι με το πέρας της υγειονομικής εξέτασης.  

Σημειώνεται ότι, περιπτώσεις στρατευσίμων που επηρεάζονται οι επιλογικές τους διαδικασίες, λόγω συμμετοχής τους σε εξετάσεις Α Levels, με το πέρας της υγειονομικής εξέτασης, θα ενημερωθούν για την ημερομηνία διεξαγωγής της συμπληρωματικής εξέτασης.

Παρακαλούνται οι στρατεύσιμοι όπως εξασφαλίσουν ανάλογη βεβαίωση για την υποχρέωση συμμετοχής τους σε εξετάσεις Α Levels, για να τους επιτραπεί να λάβουν μέρος στην συμπληρωματική εξέταση.                     

Ερωτηθείς αν έχει εντοπιστεί οποιοδήποτε πρόβλημα με αυτό το σύστημα κατάταξης, ο κ. Στυλιανού ανέφερε ότι δεν παρουσιάζεται κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα σημειώνοντας παράλληλα ότι το συγκεκριμένο σύστημα είναι πιο βολικό και εύχρηστο σε σύγκριση με το παλιό.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις εκπαιδεύσεις που ακολουθούν μετά την κατάταξη τους στις μονάδες, ανέφερε ότι γίνεται η προσαρμογή, η βασική εκπαίδευση, η ειδική εκπαίδευση και η εκπαίδευση ειδικοτήτων.

Σημείωσε επίσης ότι οι νεοσύλλεκτοι θα αναλάβουν και θα αρχίσουν να εκτελούν υπηρεσίες περί το τέλος Αυγούστου ενώ όπως πρόσθεσε το «Σχολείο Μαχητή» έχει μεταφερθεί τον Σεπτέμβρη όπου χαμηλώνουν οι θερμοκρασίες.  

Καταληκτικά ο κ. Στυλιανού έστειλε το δικό του μήνυμα προς όλους τους νεοσυλλέκτους αναφέροντας ότι «με καλή διάθεση να εκμεταλλευθούν την 14μηνη θητεία τους για να αποκομίσουν όσο περισσότερες εμπειρίες μπορούν και όλα θα πάνε καλά», κατέληξε

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Κανάλια επικοινωνίας ενεργοποιήθηκαν μετά τις πρόσφατες αναφορές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που αφορούσαν την Κύπρο και οι τοποθετήσεις έχουν πλέον καταστεί κατά πολύ ηπιότερες, όπως ανέφεραν στο ΡΙΚ αρμόδιες πηγές. Παράλληλα, συνέχιζαν οι ίδιες πηγές, δημοσιεύματα μέσων που βρίσκονται κοντά στη Χεζμπολάχ, υποβαθμίζουν πια το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top