LIKE ONLINE

Η μεγαλύτερη απόσταση που μπορεί να περπατήσει κάποιος: Διανύεις 17 χώρες και το ταξίδι διαρκεί 4.800 ώρες

Η μεγαλύτερη απόσταση που μπορεί να περπατήσει κάποιος: Διανύεις 17 χώρες και το ταξίδι διαρκεί 4.800 ώρες

Για τις τολμηρές ψυχές που σκέφτονται αυτό το εξαιρετικό κατόρθωμα, προετοιμαστείτε για ένα ταξίδι επικών διαστάσεων.

Στη σφαίρα των περιπετειωδών κατορθωμάτων, υπάρχει μια μνημειώδης πρόκληση που προσκαλεί τις ατρόμητες ψυχές που αναζητούν να ξεπεράσουν τα όρια της ανθρώπινης αντοχής. Πρόκειται για ένα μονοπάτι που εκτείνεται σε αχανείς ηπείρους, από τα δύσβατα εδάφη της Νότιας Αφρικής μέχρι τις απομακρυσμένες περιοχές της Ανατολικής Ρωσίας. Ωστόσο, παρά τη γοητεία της, αυτή η τρομερή διαδρομή παραμένει ανεξερεύνητη, με την τρομακτική της έκταση να αποτελεί απόδειξη της απόλυτης δοκιμασίας της επιμονής και της καρτερικότητας.

Εκτείνοντας σχεδόν 22.387 χιλιόμετρα, η μεγαλύτερη πεζοπορική διαδρομή της Γης αποτελεί μια δελεαστική πρόταση για όσους έχουν ακόρεστη όρεξη για εξερεύνηση. Ξεκινώντας από το λιμάνι του Μαγκαντάν στη Ρωσία και καταλήγοντας στις ηλιόλουστες ακτές του Κέιπ Τάουν, αυτό το επικό ταξίδι υπόσχεται να είναι μια οδύσσεια που δεν μοιάζει με καμία άλλη.

Αλλά μην κάνετε κανένα λάθος: η ανάληψη αυτού του φιλόδοξου ταξιδιού δεν είναι για τους αδύναμους. Από τις καυτές ερήμους μέχρι τις παγωμένες ερημιές, η διάσχιση τόσο διαφορετικών τοπίων απαιτεί επιμονή και ανθεκτικότητα πέρα από κάθε μέτρο. Η διαδρομή ελίσσεται μέσα από 17 χώρες, η καθεμία από τις οποίες παρουσιάζει τις δικές της προκλήσεις, από την καυτή ζέστη της διώρυγας του Σουέζ μέχρι το άγριο έδαφος της Σιβηρίας.

Για τις τολμηρές ψυχές που σκέφτονται αυτό το εξαιρετικό κατόρθωμα, προετοιμαστείτε για ένα ταξίδι επικών διαστάσεων. Με εκτιμώμενη διάρκεια 187 ημέρες ή περίπου 4.800 ώρες ασταμάτητου περπατήματος, η ολοκλήρωση της διαδρομής θα απαιτήσει μια δέσμευση πολύ πέρα από τον κανόνα. Ακόμα και η παραίτηση από τον ύπνο και τις βασικές ανάγκες, όπως τα διαλείμματα για την τουαλέτα, θα μείωνε ελάχιστα την επίπονη διάρκεια της πεζοπορίας.

Οι ιατρικοί εμπειρογνώμονες προειδοποιούν να μην υποτιμάτε την πολυπλοκότητα αυτού του ταξιδιού. Ο Jeffrey Weinstein, επόπτης ιατρικών επιχειρήσεων στην Global Rescue, σημειώνει ότι πράγματι, ενώ η διαδρομή μπορεί να είναι τεχνικά εφικτή, τα αμέτρητα εμπόδια και οι κίνδυνοι καθιστούν την προοπτική επιτυχούς ολοκλήρωσης εξαιρετικά απίθανη.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Χωματερή» η Κύπρος: «Ενδεχομένως να υπάρχουν πέραν των 1000 παράνομων σκυβαλότοπων» - Τι δηλώνει ο Θεοπέμπτου στο «Τ»

Τερματισμός Απασχόλησης: Πόσο χρόνο προειδοποίησης οφείλει να δώσει ο εργοδότης;

Τραγωδία στη Λάρνακα: Νεκρός 35χρονος που πήγε για βραδινό κολύμπι - Εντοπίστηκε να επιπλέει αναίσθητος

Συναγερμός στις Αρχές: Στις φλόγες δύο οχήματα και μια μοτοσικλέτα σε κατάστημα επιδιόρθωσης μοτοσικλετών στη Λευκωσία



Βίντεο: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Δικαστήριο ο 45χρονος για τον φόνο στην Ορμήδεια – Ομολόγησε ότι σκότωσε τον Κωνσταντινίδη

Βίντεο: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Δικαστήριο ο 45χρονος για τον φόνο στην Ορμήδεια – Ομολόγησε ότι σκότωσε τον Κωνσταντινίδη

Ενώπιον Δικαστηρίου οδηγήθηκε το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουνίου ο 45χρονος δράστης, για τον φόνο του 52χρονου Χαράλαμπου Κωνσταντινίδη στην Ορμήδεια, που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης 25 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top