Η Πρόεδρος της Βουλής καταδικάζει την επίθεση κατά του Σλοβάκου Πρωθυπουργού

Η Πρόεδρος της Βουλής καταδικάζει την επίθεση κατά του Σλοβάκου Πρωθυπουργού

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου εξέφρασε τον συγκλονισμό της για τη βίαιη επίθεση κατά του Πρωθυπουργού της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, στην πόλη Χάντλοβα.

Σε ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων, αναφέρεται ότι η κ. Δημητρίου καταδικάζει "με τον πιο έντονο τρόπο τέτοιες αποτρόπαιες ενέργειες", οι οποίες, όπως τονίζει, υπονομεύουν τα θεμέλια της δημοκρατίας και δεν νοούνται σε πολιτισμένες κοινωνίες.

Η Πρόεδρος της Βουλής υπογραμμίζει τη συλλογική ευθύνη των πολιτικών ηγετών να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την αποτελεσματική αντιμετώπιση όλων των απειλών κατά της δημοκρατίας και τη διαμόρφωση ενός ελπιδοφόρου μέλλοντος που να εγγυάται την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία των πολιτών.

Καταληκτικά, η Πρόεδρος της Βουλής εύχεται στον Σλοβάκο Πρωθυπουργό δύναμη για να ξεπεράσει αυτή τη δοκιμασία το συντομότερο και εκφράζει την αλληλεγγύη και συμπαράστασή της και όλων των Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων προς τους οικείους του, τη Δημοκρατία της Σλοβακίας και τον φίλο λαό της.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Πάμε σε νέα πενταμερή χωρίς κοινή βάση- Ο τουρκικός εκβιασμός σε πλήρη εξέλιξη

Κυπριακό: Πάμε σε νέα πενταμερή χωρίς κοινή βάση- Ο τουρκικός εκβιασμός σε πλήρη εξέλιξη

Η πενταμερής που προγραμματίζεται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο Ιουλίου, δεν προοιωνίζεται θετική προοπτική με ουσία., αντιθέτως ως ένα ακόμη επεισόδιο στη μακρά σειρά των προσπαθειών που εκφυλίζονται, πριν καν ξεκινήσουν. Και η ευθύνη για αυτό, δεν βαραίνει «αμφότερες τις πλευρές», όπως συχνά ακούγεται από ξένους διπλωμάτες. Βαραίνει συγκεκριμένα την τουρκική πλευρά και τον κατοχικό ηγέτη, ως το φερέφωνο της Άγκυρας.

BEST OF TOTHEMAONLINE