ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάτσας για εντοπισμό ενόχων: «Μειωμένες πιθανότητες όχι ανύπαρκτες» - Σε άλλες περιπτώσεις βρέθηκαν μετά από χρόνια

Μάτσας για εντοπισμό ενόχων: «Μειωμένες πιθανότητες όχι ανύπαρκτες» - Σε άλλες περιπτώσεις βρέθηκαν μετά από χρόνια

Πιάνουν δουλειά οι ποινικοί ανακριτές για την υπόθεση δολοφονίας θανάση Νικολάου, μετά τον διορισμό από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Μετά την απόφαση της θανατικής ανακρίτριας του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, την περασμένη Παρασκευή, πως ο θάνατός του Θανάση Νικολάου, επήλθε από στραγγαλισμό, το Υπουργικό προχώρησε στον διορισμό δύο ποινικών ανακριτών, του Νομικού Θανάση Αθανασίου και του Αντιστράτηγου εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας, υπευθύνου της Δίωξης Ανθρωποκτονιών, Λάμπρου Παππά.

Ο Ποινικός Ανακριτής, Σάββας Μάτσας, μιλώντας στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» αναφέρθηκε στις πιθανότητες να βρεθούν οι ένοχοι λέγοντας «Οι πιθανότητες είναι μειωμένες όχι όμως ανύπαρκτες» καθώς στη διεθνή βιβλιογραφία υπάρχουν περιπτώσεις που οι ένοχοι βρέθηκαν μετά από αρκετά χρόνια.

Όσον αφορά τι αναμένεται να διερευνήσουν οι ποινικοί ανακριτές απάντησε «Αναμένω ότι θα είναι η ανεύρεση στοιχείων με σκοπό τον εντοπισμό υπόπτων που να μπορούν να κατηγορηθούν ενώπιον δικαστηρίου», διευκρινίζοντας ότι τους ζητείται να βρουν στοιχεία που να δικαιολογούν ποινική δίωξη.

Σημείωσε εν συνεχεία ότι οι ποινικοί ανακριτές μπορεί να ερευνήσουν και «πιθανά λάθη και παραλείψεις που έγιναν» όλα αυτά τα χρόνια στην διαδικασία της υπόθεσης του Θανάση.

Δείτε το βίντεο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΥΠΕΞ: «Η Κύπρος δεν ήταν και δεν θα είναι μέρος της κρίσης στη Μέση Ανατολή»

ΥΠΕΞ: «Η Κύπρος δεν ήταν και δεν θα είναι μέρος της κρίσης στη Μέση Ανατολή»

Η Κύπρος «δεν έχει αποτελέσει και δεν θα αποτελέσει μέρος της κρίσης» τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, στο πλαίσιο της συζήτησης για την κρίση στη Μέση Ανατολή στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, αναφερόμενος εμμέσως στις δηλώσεις Νασράλα, χωρίς να κατονομάζει τον ηγέτη της Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top