ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρίστος Τσίγκης: «Είμαι ανεξάρτητος στην καρδιά, την ψυχή και το μυαλό»

Χρίστος Τσίγκης: «Είμαι ανεξάρτητος στην καρδιά, την ψυχή και το μυαλό»

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Στροβόλου, Χρήστος Τσίγκης, καλεσμένος σε τηλεοπτικό Ντιμπέιτ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΙΓΜΑ, με το δημοσιογράφο Γιάννη Καρεκλά, τοποθετήθηκε για διάφορα θέματα που αφορούν το Δήμο Στροβόλου.

Παρουσιάζοντας τις θέσεις του, ο κ. Τσίγκης ανέδειξε την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στη διεκπεραίωση σωρείας έργων υποδομής στο Δήμο, τα οποία είχαν μεν αναβληθεί λόγω οικονομικής κρίσης του 2013, αλλά ξεχάστηκαν όλη την προηγούμενη εφταετία.

Ανέφερε συγκεκριμένα ότι οι Δήμοι δεν μπορούν να παραμένουν δέσμιοι στην καθυστέρηση εφαρμογής παγκύπριων πολιτικών και πολεοδομικών σχεδίων, αλλά θα πρέπει να αξιοποιούν τις Προσωρινές Διαμορφώσεις για βελτιωτικά έργα στους Δήμους, όπως για παράδειγμα πεζοδρόμια, οχετούς ομβρίων υδάτων και υπογειοποίηση υπηρεσιών,  κάνοντας το Δήμο προσπελάσιμο.

Αναφερόμενος σε θέματα διαφάνειας και ελέγχου, ο Χρήστος Τσίγκης σημείωσε ότι η τεχνολογία επιτρέπει πλέον να προσφέρονται όλες οι συνεδρίες σε ζωντανή μετάδοση για τους Δημότες, οι οποίοι πρέπει να μπορούν να παρακολουθούν ζωντανά τις δραστηριότητες του Δημοτικού Συμβουλίου, από την άνεση του ίδιου του σπιτιού τους. Παράλληλα, σε ένα Οργανισμό όπως το Δήμο Στροβόλου, των 24 εκατομμυρίων ετησίως σε κύκλο εργασιών, απουσιάζει ο εσωτερικός έλεγχος, γεγονός ανεπίτρεπτο.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος επιμένει να διακηρύττει ότι θα πρέπει να υπάρχει Εσωτερικός Ελεγκτής στο Δήμο, που σε συνεργασία με το Δημοτικό Συμβούλιο θα φροντίζει για ορθή λειτουργία, σωστή διαχείριση και διαφάνεια στα οικονομικά του Δήμου.

Σε άλλο σημείο των τοποθετήσεων του, ο κ. Τσίγκης προτείνει τη δημιουργία Πράσινων Σημείων σε κάθε ενορία (Ενοριακά Πράσινα Σημεία) για διευκόλυνση των δημοτών, σε σχέση με μεγάλες οικιακές συσκευές και έπιπλα, κάτι που εδώ και πολλά χρόνια εκκρεμεί, με αποτέλεσμα οι δημότες να δυσκολεύονται και να επωμίζονται αχρείαστα κόστη τα νοικοκυριά.

Τέλος, ο υποψήφιος Δήμαρχος Στροβόλου Χρήστος Τσίγκης ευχαρίστησε τα κόμματα ΔΗΣΥ,ΕΔΕΚ,ΔΗΠΑ που τον στηρίζουν, όπως και διάφορα άλλα κινήματα και οργανωμένα σύνολα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκρηξη τα ξημερώματα σε καφετέρια - Εξετάζουν το ενδεχόμενο για αυτοσχέδια βόμβα

Συνέλαβαν 26χρονο που βιντεογραφούσε γυναίκες σε παραλίες – Τρεις αναγνώρισαν τον εαυτό τους σε βίντεο

Μεθυσμένος οδηγός προσπάθησε να δωροδοκήσει αστυνομικό - Τελικά του πέρασαν χειροπέδες

Ανησυχούν τα αυξημένα περιστατικά κοκκύτη και ιλαρά στο Μακάρειο – Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς

Justin Timberlake: Ανησυχεί για την καριέρα του μετά τη σύλληψή του - Τι είπε ο ίδιος σε συναυλία του - Βίντεο

Καιρός: Πέφτει η θερμοκρασία για να ανέβει πάλι – Στο μενού τοπικές βροχές και ισχυροί άνεμοι22 χρόνια χρήστης και 2 καθαρός - Η ιστορία του Γιάννη πριν και μετά τα ναρκωτικά – «Είχα σώμα, αλλά δεν είχα ψυχή»

22 χρόνια χρήστης και 2 καθαρός - Η ιστορία του Γιάννη πριν και μετά τα ναρκωτικά – «Είχα σώμα, αλλά δεν είχα ψυχή»

Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα για μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Στο κάτω-κάτω, ποιος δεν έχει κάνει λάθη; Ποιος δεν έχει κάνει κακές επιλογές και ποιος δίνει το δικαίωμα στην κοινωνία την καθωσπρέπει, να μπορεί να κρίνει την πορεία μιας ψυχής, χωρίς να γνωρίζει το υπόβαθρό της; «Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top