Η Ισπανία δεν έδωσε άδεια ελλιμενισμού σε πλοίο που μετέφερε όπλα στο Ισραήλ

Η Ισπανία δεν έδωσε άδεια ελλιμενισμού σε πλοίο που μετέφερε όπλα στο Ισραήλ

Η Ισπανία αρνήθηκε να δώσει άδεια ελλιμενισμού στην Καρθαγένη σε ένα πλοίο που μεταφέρει όπλα με προορισμό το Ισραήλ, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών Όσκαρ Πουέντε.

Το Marianne Danica μετέφερε ένα φορτίο όπλων για το Ισραήλ και ζήτησε άδεια να δέσει στο λιμάνι της Καρθαγένης στις 21 Μαΐου, ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο υπουργός. Σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais, το πλοίο μετέφερε σχεδόν 27 τόνους εκρηκτικών από το Μαδράς της Ινδίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών, που σύμφωνα με τον Πουέντε αρνήθηκε το αίτημα, δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αλλεπάλληλα αιτήματα για κάποιο σχόλιο.

Η Danica Maritime, η εταιρεία που διαχειρίζεται το Marianne Danica, δεν απάντησε επίσης.

Η απόφαση ελήφθη εν μέσω της σύγκρουσης μεταξύ του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ισπανίας και των αριστερών εταίρων του στην κυβέρνηση σχετικά με τις άδειες διέλευσης πλοίων που μεταφέρουν όπλα σε ισραηλινά λιμάνια.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν στην Κύπρο σε 8 ημέρες: Οι επαφές που ίσως κρίνουν τις επόμενες εξελίξεις

Ολγκίν στην Κύπρο σε 8 ημέρες: Οι επαφές που ίσως κρίνουν τις επόμενες εξελίξεις

Επί της ουσίας του Κυπριακού θα είναι οι επαφές της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, όπου φτάνει σε 8 ημέρες. Προς το παρόν είναι γνωστό ότι η Μαρία Άγκελα Ολγκίν θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους δύο ηγέτες, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τ/κ ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν χωρίς να είναι μέχρι στιγμής γνωστό κατά πόσο θα υπάρξει τριμερής συνάντηση, όπως στο τελευταίο της ταξίδι.

BEST OF TOTHEMAONLINE