ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξημένο το επίδομα Τέκνου φέτος - Πότε θα καταβληθεί το επίδομα Πολύτεκνης Μάνας - Όλες οι πληροφορίες

Αυξημένο το επίδομα Τέκνου φέτος - Πότε θα καταβληθεί το επίδομα Πολύτεκνης Μάνας - Όλες οι πληροφορίες

Το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας ανακοινώνει ότι η καταβολή του Επιδόματος Τέκνου για το 2024 θα ξεκινήσει από τις 31 Μαΐου 2024 για τους δικαιούχους με ένα ή δυο παιδιά.

Σημειώνεται ότι το Επίδομα Τέκνου επιδέχεται της πλήρους εφαρμογής της Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ATA) και ως εκ τούτου σημειώνει αύξηση για φέτος κατά 3.66%.

Διευκρινίζεται ότι οι υφιστάμενοι δικαιούχοι του Επιδόματος Τέκνου δεν χρειάζεται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση για το έτος 2024. Ηλεκτρονική αίτηση χρειάζεται να υποβάλουν οι νέοι δικαιούχοι μέσω του CYLogin (https://www.gov.cy), σε ημερομηνίες οι οποίες θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι η Κυβέρνηση αποφάσισε πέραν της αύξησης λόγω ΑΤΑ, επιπλέον αύξηση στο Επίδομα Τέκνου κατά 5% καθώς και την ένταξη των φοιτητών πολύτεκνων οικογενειών στο Επίδομα Τέκνου με την καταβολή του 50% του Επιδόματος Τέκνου. Οι πιο πάνω αποφάσεις έχουν λάβει την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου και ακολουθεί η διαδικασία ενώπιον της Βουλής, ενώ θα έχουν αναδρομική ισχύ από την 01/01/2024.

Επιπλέον, η Κυβέρνηση αποφάσισε τη στήριξη των δικαιούχων του Επιδόματος Τέκνου με συγκεκριμένα κριτήρια, οι οποίοι έλαβαν στο πλαίσιο των μέτρων ενίσχυσης συγκεκριμένων ομάδων πληθυσμού εφάπαξ οικονομική στήριξη, ενώ την ίδια στήριξη με άλλα κριτήρια έλαβαν και μονογονεϊκές οικογένειες.

Την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024, καταβάλλεται επίσης το Τιμητικό Επίδομα Πολύτεκνης Μάνας, για το οποίο η Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη αποφάσισε τον Μάιο του 2023 αύξηση σε όλες τις εισοδηματικές κατηγορίες, από την οποία επωφελούνται πέραν των 16 χιλιάδων πολύτεκνων μητέρων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top