ΔΙΕΘΝΗ

Μετεωρίτης διέσχισε τον ουρανό της Πορτογαλίας το βράδυ - Δείτε εντυπωσιακά βίντεο

Μετεωρίτης διέσχισε τον ουρανό της Πορτογαλίας το βράδυ - Δείτε εντυπωσιακά βίντεο

Έναν μετεωρίτη θεωρείται ότι είδαν οι κάτοικοι όλης της Πορτογαλίας το βράδυ του Σαββάτου (18.5.2024), ένα φαινόμενο που αποτυπώθηκε σε δεκάδες βίντεο και φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ξαφνικά, χιλιάδες άτομα είδαν μία λαμπερή σφαίρα να διασχίζει τον ουρανό και να τον φωτίζει. Οι περισσότερες καταγραφές έγιναν στα βόρεια, ωστόσο υπήρξαν και αναφορές και σε νοτιότερες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της ευρύτερης περιοχής της Λισαβόνας.
 

Σύμφωνα με την πορτογαλική εφημερίδα «Público», η ιστοσελίδα της Πολιτικής Προστασίας της Πορτογαλίας κατέγραψε μία πτώση μετεωρίτη στην περιοχή Κάστρο Ντάιρε, ωστόσο η ένδειξη αφαιρέθηκε. Η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία δεν ήταν σε θέση να δώσει λεπτομέρειες. Ωστόσο πηγή από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων Αρωγής της Περιφέρειας Viseu (CDOS) ανέφερε ότι υπήρξε ειδοποίηση στις αρχές μέσω κλήσης πολίτη στις 0:01 της Κυριακής, ο οποίος ανέφερε την πιθανή πτώση ενός αντικειμένου στη Σέρα ντε Μοντεμούρο. Οι αρχές έσπευσαν στο σημείο αλλά μέχρι και τις 2 το πρωί δεν είχε βρεθεί τίποτα.

 
 
Οι μετεωρίτες στον πορτογαλικό ουρανό δεν θεωρούνται σπάνιο φαινόμενο.


 

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• «Έσβησε» κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών - Εν αναμονή της νεκροτομής επί της σορού του

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Η τοποθέτηση της Αστυνομίας για την έρευνα με το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

• Ανείπωτη θλίψη - «Έφυγε» η μικρή Έλενα Νικολάου - Η συγκινητική παράκληση της οικογένειας

• Συγκινεί η Ιλάειρα Ζήση: Η φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμα όλο νόημα



Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top