Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

Ηλεκτρονικά μηνύματα με περιεχόμενο παρόμοιο με αυτό που στάλθηκε την Παρασκευή σε σχολεία της Κύπρου, έχουν σταλεί και σε αρκετές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με πληροφόρηση της Αστυνομίας από την Europol.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Αντρέου, η Europol αναφέρει ότι απειλητικά μηνύματα έλαβαν από διάφορες διευθύνσεις σχολεία, εμπορικά κέντρα και άλλοι χώροι σε ευρωπαϊκές χώρες.

Σημειώνεται ότι η Αστυνομία έχει απευθυνθεί τόσο στην Europol, όσο και στην Interpol για τη διερεύνηση της υπόθεσης των απειλητικών emails και τον εντοπισμό του αποστολέα.

Ο κ. Αντρέου επανέλαβε ότι το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από το οποίο στάλθηκε το εν λόγω μήνυμα ήταν δημοσιευμένο στο διαδίκτυο μαζί με κωδικούς, καθώς και ότι το λεκτικό του απειλητικού μηνύματος χρησιμοποιήθηκε και σε άλλα μηνύματα σε άλλη γλώσσα και αποδόθηκε, με κακή μετάφραση, στα ελληνικά για να σταλεί στην Κύπρο.

Πλέον, η Αστυνομία αναμένει ανταπόκριση στο αίτημά της μέσω Interpol, ώστε να διαπιστωθεί εάν ο αποστολέας του email ήταν από συγκεκριμένη χώρα, εκτός Ευρώπης.

Σε ερώτηση εάν υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο εντός του οποίου η Αστυνομία αναμένει ανταπόκριση, ο κ. Αντρέου είπε ότι ο χρόνος αυτός δεν μπορεί να προσδιοριστεί.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Βλέπει Γκουτέρες η Ολγκίν - «Σοβαρές συζητήσεις πριν συγκληθεί διάσκεψη 5+1»

Κυπριακό: Βλέπει Γκουτέρες η Ολγκίν - «Σοβαρές συζητήσεις πριν συγκληθεί διάσκεψη 5+1»

Στη Νέα Υόρκη θα βρίσκεται αυτή τη βδομάδα η Προσωπική του Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν και αναμένεται να συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα, Αντόνιο Γκουτέρες, είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ.