ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επέκταση Εθνικής Στρατηγικής για ορεινά - Νέα στεγαστικά σχέδια εντός των ημερών

Επέκταση Εθνικής Στρατηγικής για ορεινά - Νέα στεγαστικά σχέδια εντός των ημερών

Η επέκταση της Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων (ΕΣΑΟΚ) και τα νέα στεγαστικά σχέδια για την αναζωογόνηση των ορεινών κοινοτήτων, που θα ανακοινωθούν εντός των ημερών, ήταν μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν τη σημερινή συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών, Κωνσταντίνου Ιωάννου, με τον Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, Χαράλαμπο Χριστοφίνα, ενόψει και της διυπουργικής συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, στις 22 Μαΐου 2024.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, η διυπουργική συνάντηση, στην οποία θα συμμετάσχει μεγάλο μέρος του Υπουργικού Συμβουλίου, πραγματοποιείται ώστε να γίνει ανασκόπηση της πορείας υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, καθώς πρόκειται αυτή να επεκταθεί και στις ορεινές κοινότητες των επαρχιών Λάρνακας και Πάφου.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της σημερινής συνάντησης, Υπουργός και Επίτροπος αντάλλαξαν απόψεις για τη μελέτη που εκπονήθηκε για τη διάγνωση και το επιχειρησιακό πρόγραμμα για την επέκταση της ΕΣΑΟΚ Τροόδους, η οποία αφορά στις ορεινές κοινότητες των επαρχιών Λευκωσίας και Λεμεσού.

Όσον αφορά τα νέα Στεγαστικά Σχέδια Αναζωογόνησης Ορεινών, Ακριτικών και Μειονεκτικών Περιοχών και Περιοχών της Υπαίθρου, τα οποία χρειάστηκε να αναθεωρηθούν για να εκλείψουν αδυναμίες και περιορισμοί που είχαν διαπιστωθεί μετά την πρώτη προκήρυξή τους το 2019, το Υπουργείο Εσωτερικών σημειώνει ότι βρίσκονται στο τελικό στάδιο αναθεώρησης και αναμένεται εντός των ημερών η ανακοίνωσή τους.

Όπως ενημέρωσε τον κ. Χριστοφίνα ο Υπουργός, τα Σχέδια έχουν αναθεωρηθεί για να συμπεριληφθούν περισσότεροι δικαιούχοι, με στόχο την ανάπτυξη και την αναβάθμιση των περιοχών αυτών. Σημειώνεται ότι από την προκήρυξη των Σχεδίων το 2019, έχει παραχωρηθεί οικονομική ενίσχυση ύψους €50 εκ. και έχουν επωφεληθεί 1.500 νοικοκυριά.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Ραγδαίες εξελίξεις - Πληροφορίες ότι η Κλαϊδη εγκαταλείπει την υπεράσπιση του Νεκτάριου

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

«Χρυσό» το καρπούζι: Αυτός είναι ο λόγος που πήραν «φωτιά» οι τιμές - Αναμένεται νέα άνοδος και σε άλλα προϊόντα

ΗΠΑ: Σάλος από διαφήμιση με twerking σε γυμναστήριο σχολείου για τουρνουά μπάσκετ - Ακυρώθηκε η εκδήλωση

Ανείπωτη θλίψη για τον 41χρονο Παναγιώτη - Καταγγελία ότι απεβίωσε λόγω ασυνεννοησίας γιατρών

Άννα Μονογιού: Τα συγκινητικά λόγια για τον Διονύση Τσακνή - Εμφανίστηκε σε live σύνδεση



ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

Δεν έχει προγραμματιστεί ταξίδι της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στην Κύπρο, δήλωσε την Παρασκευή ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του ΓΓ, Φαρχάν Χακ κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ενώ στις 19 Ιουνίου είχε αναφερθεί σε προσεχές ταξίδι της κ. Ολγκίν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top