ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Κανένας Δεν Ξεχνά, κανένας δεν ξεχνιέται: Η Ευρυδίκη τραγουδά για τους ήρωες του 1974 και 1963-64

Κανένας Δεν Ξεχνά, κανένας δεν ξεχνιέται: Η Ευρυδίκη τραγουδά για τους ήρωες του 1974 και 1963-64

Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την τουρκική εισβολή του 1974 και το Γραφείο της Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων της Προεδρίας της Δημοκρατίας μαζί με την ΟΕΛΜΕΚ διοργανώνουν εκδήλωση στο πλαίσιο της οποίας θα τιμηθούν ήρωες Ελλαδίτες πεσόντες οι οποίοι θα επαναπατριστούν ή θα ταφούν στον Τύμβο Μακεδονίτισσας στις 30.05.2024 και οι καθηγητές ήρωες μας, οι οποίοι προσέφεραν ότι πιο πολύτιμο, την ίδια τους τη ζωή για την ελευθερία της πατρίδας μας, αλλά και οι καθηγητές τα ίχνη των οποίων ακόμα αναζητούνται εδώ και μισό αιώνα.

Μετά από πενήντα χρόνια, οι συγγενείς των Ελλαδιτών ηρώων μας θα έρθουν στην Κύπρο για την τελετή επαναπατρισμού ταυτοποιηθέντων λειψάνων (στις πλείστες περιπτώσεις ενός μικρού οστού) στην Ελλάδα, για την τέλεση κηδειών και για τον ενταφιασμό επιπρόσθετων ταυτοποιηθέντων οστών στον Τύμβο Μακεδονίτισσας όσων οικογενειών επιθυμούν οι ταφές των αγαπημένων τους προσώπων να γίνουν στην Κύπρο. Στις τελετές θα αποδοθούν όλες οι πρέπουσες τιμές στους 15 ήρωες μας και στους συγγενείς των ηρώων μας. Ακόμη πιο τραγικό είναι η περίπτωση ταυτοποιηθέντων λειψάνων Ελλαδίτη ήρωα μας που παρά τις προσπάθειες των ελληνικών αρχών, δεν εντοπίστηκε να υπάρχει κανένας εν ζωή συγγενής του.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα τιμηθούν οι αγνοούμενοι και πεσόντες καθηγητές μας οι οποίοι πολέμησαν για την ελευθερία της πατρίδας μας, καθώς και οι οικογένειες τους.

Η εκδήλωση, με τίτλο «Κανένας Δεν Ξεχνά, Κανένας Δεν Ξεχνιέται» έχει ως στόχο την διατήρηση άσβεστης της μνήμης του Κυπριακού δράματος της τουρκικής εισβολής του 1974. Πρόκειται για μια συγκλονιστική πτυχή του Κυπριακού δράματος συνεπεία της τουρκικής εισβολής του 1974, την οποία βίωσαν και συνεχίζουν να βιώνουν οι συγγενείς των αγνοουμένων και πεσόντων μας.

Στην εκδήλωση θα τραγουδήσει αφιλοκερδώς η ΕΥΡΥΔΙΚΗ, ενώ θα συμμετάσχει και η χορωδία και ορχήστρα της ΟΕΛΜΕΚ με την μαέστρο Αντριάνα Σεργίδου.

 

Η εκδήλωση η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας στις 30 Μαΐου, 2024 και ώρα 19:30.

 

Κρατήσεις στα τηλέφωνα 22400147 και 22378480.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Φονος στην Ορμήδεια: Παραδόθηκε στις Βρετανικές Βάσεις ο φερόμενος δράστης - Λεπτομέρειες

Φονος στην Ορμήδεια: Παραδόθηκε στις Βρετανικές Βάσεις ο φερόμενος δράστης - Λεπτομέρειες

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες η Αστυνομία των Β.Βάσεων συνέλαβε τον ύποπτο για τη δολοφονία του Χαράλαμπου Κωνσταντινίδη στην Ορμήδεια, το βράδυ της Τρίτης (25/6).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top