Η Ρωσία κατάσχει περιουσιακά στοιχεία μεγάλων γερμανικών τραπεζών, αναφέρουν ΜΜΕ

Η Ρωσία κατάσχει περιουσιακά στοιχεία μεγάλων γερμανικών τραπεζών, αναφέρουν ΜΜΕ

Η ρωσική Δικαιοσύνη αποφάσισε -σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα γερμανικών ΜΜΕ- την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων αρκετών δυτικοευρωπαϊκών τραπεζών, μεταξύ αυτών της Deutsche Bank και της Commerzbank.

Οπως προκύπτει από σχετικά έγγραφα δικαστηρίου της Αγίας Πετρούπολης, τα περιουσιακά στοιχεία της Deutsche Bank και της ρωσικής θυγατρικής της, τα οποία κατάσχονται, ανέρχονται σε 238 εκατομμύρια ευρώ, ενώ της Commerzbank σε 93,7 εκατ. ευρώ. Πρόκειται, όπως σημειώνεται, για τίτλους, ακίνητα και υπόλοιπα καταθέσεων στις τράπεζες.

Επισημαίνεται ότι η εξέλιξη αυτή σχετίζεται με τη σχεδιαζόμενη κατασκευή εγκατάστασης επεξεργασίας φυσικού αερίου στο ρωσικό λιμάνι της Βαλτικής Θάλασσας Ust-Luga, από τον όμιλο Linde, στη χρηματοδότηση της οποίας επρόκειτο να συμμετάσχουν οι δύο γερμανικές τράπεζες, όπως και η ιταλική UniCredit, που επίσης πλήττεται από την απόφαση κατάσχεσης.

Ο όμιλος Linde, μετά την έναρξη του πολέμου και εξαιτίας των δυτικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, αποφάσισε να παραιτηθεί από την υλοποίηση του έργου.

Η Deutsche Bank, αντιδρώντας στη δικαστική απόφαση εις βάρος της, δήλωσε ότι αναμένει να δει πώς θα υλοποιηθεί και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις της στη δραστηριότητά της στη Ρωσία.

Όπως αναφέρει ο γερμανικός Τύπος, η Ρωσία αντιδρά όλο και περισσότερο στις δυτικές κυρώσεις με αντίποινα, καθώς πολλές επιχειρήσεις έχουν υποστεί κατασχέσεις περιουσιακών τους στοιχείων, αλλά και διορισμό νέων διευθυντών στις ρωσικές τους θυγατρικές ή εξαγορά τους από ρωσικές επιχειρήσεις σε πολύ χαμηλές τιμές, όταν οι μητρικές επιχειρήσεις αποφασίζουν να αποσυρθούν από τη Ρωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανακοινώνει αποφάσεις για τις πυρκαγιές τα επόμενα 24ωρα ο ΠτΔ - Μελετά τις εκθέσεις

Ανακοινώνει αποφάσεις για τις πυρκαγιές τα επόμενα 24ωρα ο ΠτΔ - Μελετά τις εκθέσεις

Εντός των επόμενων 24ωρων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης θα προβεί σε ανακοινώσεις για τα επόμενα βήματα, μετά και τη λήψη των σχετικών εκθέσεων αναφορικά με τις  καταστροφικές πυρκαγιές στην επαρχία Λεμεσού, όπως ο ίδιος ανέφερε απόψε.

BEST OF TOTHEMAONLINE