ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία κατάσχει περιουσιακά στοιχεία μεγάλων γερμανικών τραπεζών, αναφέρουν ΜΜΕ

Η Ρωσία κατάσχει περιουσιακά στοιχεία μεγάλων γερμανικών τραπεζών, αναφέρουν ΜΜΕ

Η ρωσική Δικαιοσύνη αποφάσισε -σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα γερμανικών ΜΜΕ- την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων αρκετών δυτικοευρωπαϊκών τραπεζών, μεταξύ αυτών της Deutsche Bank και της Commerzbank.

Οπως προκύπτει από σχετικά έγγραφα δικαστηρίου της Αγίας Πετρούπολης, τα περιουσιακά στοιχεία της Deutsche Bank και της ρωσικής θυγατρικής της, τα οποία κατάσχονται, ανέρχονται σε 238 εκατομμύρια ευρώ, ενώ της Commerzbank σε 93,7 εκατ. ευρώ. Πρόκειται, όπως σημειώνεται, για τίτλους, ακίνητα και υπόλοιπα καταθέσεων στις τράπεζες.

Επισημαίνεται ότι η εξέλιξη αυτή σχετίζεται με τη σχεδιαζόμενη κατασκευή εγκατάστασης επεξεργασίας φυσικού αερίου στο ρωσικό λιμάνι της Βαλτικής Θάλασσας Ust-Luga, από τον όμιλο Linde, στη χρηματοδότηση της οποίας επρόκειτο να συμμετάσχουν οι δύο γερμανικές τράπεζες, όπως και η ιταλική UniCredit, που επίσης πλήττεται από την απόφαση κατάσχεσης.

Ο όμιλος Linde, μετά την έναρξη του πολέμου και εξαιτίας των δυτικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, αποφάσισε να παραιτηθεί από την υλοποίηση του έργου.

Η Deutsche Bank, αντιδρώντας στη δικαστική απόφαση εις βάρος της, δήλωσε ότι αναμένει να δει πώς θα υλοποιηθεί και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις της στη δραστηριότητά της στη Ρωσία.

Όπως αναφέρει ο γερμανικός Τύπος, η Ρωσία αντιδρά όλο και περισσότερο στις δυτικές κυρώσεις με αντίποινα, καθώς πολλές επιχειρήσεις έχουν υποστεί κατασχέσεις περιουσιακών τους στοιχείων, αλλά και διορισμό νέων διευθυντών στις ρωσικές τους θυγατρικές ή εξαγορά τους από ρωσικές επιχειρήσεις σε πολύ χαμηλές τιμές, όταν οι μητρικές επιχειρήσεις αποφασίζουν να αποσυρθούν από τη Ρωσία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Υπό εξαήμερη κράτηση ο 26χρονος που φέρεται να κατέγραφε γυναίκες στις παραλίες - Στις 6 οι καταγγελίες

Τροχαίο ατύχημα στον αυτοκινητόδρομο – Συγκρούστηκαν δύο οχήματα – Δείτε βίντεο

EURO 2024: Σόκ στο Πολωνία-Αυστρία - Οπαδός έπεσε στο κενό...

Άρχισαν να πέφτουν βροχές στα ορεινά - Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση - Δείτε βίντεο

Ανησυχούν τα αυξημένα περιστατικά κοκκύτη και ιλαρά στο Μακάρειο – Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς

22 χρόνια χρήστης και 2 καθαρός - Η ιστορία του Γιάννη πριν και μετά τα ναρκωτικά – «Είχα σώμα, αλλά δεν είχα ψυχή»Βρετανικές Βάσεις: Δεν έχουν φιλοξενήσει προσωπικό ή αεροσκάφη Ισραήλ σύμφωνα με πηγή της βρετανικής κυβέρνησης

Βρετανικές Βάσεις: Δεν έχουν φιλοξενήσει προσωπικό ή αεροσκάφη Ισραήλ σύμφωνα με πηγή της βρετανικής κυβέρνησης

Οι Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο δεν έχουν φιλοξενήσει καθόλου ισραηλινό στρατιωτικό προσωπικό ή αεροσκάφη από πριν από την έναρξη του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πηγή από την Βρετανική Κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top