ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Πρόστιμο σε άνδρα που έβαψε τα μαλλιά του στα χρώματα της Ουκρανίας

Ρωσία: Πρόστιμο σε άνδρα που έβαψε τα μαλλιά του στα χρώματα της Ουκρανίας

Ένας Ρώσος που είχε βάψει τα μαλλιά του στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας καλείται έπειτα από δικαστική απόφαση να πληρώσει πρόστιμο 50.000 ρούβλια (507 ευρώ) για «δυσφήμιση» του ρωσικού στρατού, μετέδωσε το ανεξάρτητο ειδησεογραφικό πρακτορείο Mediazona.

Οι φωτογραφίες του Στανισλάβ Νετέσοφ που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν από κοντινή απόσταση τα μαλλιά του 25χρονου βαμμένα με βαθύ μπλε, πράσινο και κίτρινο χρώμα. Το μπλε και το κίτρινο είναι τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας.

Ο Νετέσοφ κρίθηκε ένοχος για δυσφήμιση των ενόπλων δυνάμεων στις 3 Μαΐου, σύμφωνα με ανακοίνωση του δικαστηρίου, χωρίς ωστόσο να ορίζει το δικαστήριο πρόστιμο.

Στο δικαστήριο, ο Νετέσοφ αρνήθηκε ότι το χρώμα των μαλλιών του ήταν δήλωση διαμαρτυρίας, λέγοντας ότι δεν υποστηρίζει ούτε την Ουκρανία ούτε τον ρωσικό στρατό, ανέφερε το Mediazona. Ο νεαρός είπε ότι βάφει τα μαλλιά του σε έντονα χρώματα εδώ και χρόνια.

Η υπόθεση εναντίον του Μοσχοβίτη ξεκίνησε στα τέλη Απριλίου, όταν δέχθηκε επίθεση από άγνωστους καθώς επέστρεφε σπίτι από τη δουλειά του αργά το βράδυ.

Οι δράστες έκλεψαν το κινητό του τηλέφωνο και τον γρονθοκόπησαν σπάζοντας του ένα του δόντι, είπε ο Νετέσοφ στη ρωσική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων OVD-Info, που παρακολουθεί την καταστολή φωνών που επικρίνουν το Κρεμλίνο και όσους στοχοποιούνται επειδή εναντιώνονται στον πόλεμο.

Όταν ο 25χρονος πήγε στην αστυνομία για να υποβάλει μήνυση, οι αστυνομικοί είδαν τα μαλλιά του και τον κατηγόρησαν με βάση την νομοθεσία περί «δυσφήμισης» του ρωσικού στρατού, σύμφωνα με το Mediazona.

Οι αξιωματικοί έδωσαν επίσης στον Νετέσοφ κλήση να παρουσιαστεί σε στρατιωτικό γραφείο στρατολόγησης. Στη συνέχεια ο νεαρός τους αποκάλυψε ότι είναι τρανς και μετά ακύρωσαν την κλήση, τόνισε το Mediazona.

Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι έχουν τεθεί υπό κράτηση για τη στάση τους κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, με περισσότερα από 900 άτομα να κατηγορούνται για ποινικά αδικήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Κανάλια επικοινωνίας ενεργοποιήθηκαν μετά τις πρόσφατες αναφορές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που αφορούσαν την Κύπρο και οι τοποθετήσεις έχουν πλέον καταστεί κατά πολύ ηπιότερες, όπως ανέφεραν στο ΡΙΚ αρμόδιες πηγές. Παράλληλα, συνέχιζαν οι ίδιες πηγές, δημοσιεύματα μέσων που βρίσκονται κοντά στη Χεζμπολάχ, υποβαθμίζουν πια το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top