Δεν θα βοηθήσει το ένταλμα σύλληψης του Νετανιάχου, λέει η βρετανική Κυβέρνηση

Δεν θα βοηθήσει το ένταλμα σύλληψης του Νετανιάχου, λέει η βρετανική Κυβέρνηση

Θέση κατά της κίνησης του γενικού εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να ζητήσει την έκδοση εντάλματος σύλληψης για τον Βενιαμίν Νετανιάχου έλαβε το Λονδίνο.

Εκπρόσωπος της βρετανικής Κυβέρνησης δήλωσε, σύμφωνα με την Telegraph: «Δεν πιστεύουμε πως η επιδίωξη ενταλμάτων σύλληψης θα βοηθήσει στο να βγουν οι όμηροι (από τη Γάζα), στο να περάσει μέσα βοήθεια ή να επιτευχθεί μια βιώσιμη εκεχειρία. Αυτό παραμένει η προτεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου».

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε πως για τη βρετανική Κυβέρνηση το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο δεν έχει δικαιοδοσία επί της υπόθεσης, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει ακόμα αναγνωρίσει την Παλαιστίνη ως κράτος και το Ισραήλ δεν έχει υπογράψει τη συνθήκη της Ρώμης που συνέστησε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Διάλογος για τον διάλογο

Κυπριακό: Διάλογος για τον διάλογο

Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τουφάν Ερχιουρμάν ολοκληρώθηκε χωρίς κοινό ανακοινωθέν. Και ίσως αυτό να είναι το πιο «ειλικρινές» στοιχείο της όλης διαδικασίας: δεν υπήρχε τίποτα συγκεκριμένο για να ανακοινωθεί.

BEST OF TOTHEMAONLINE