ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΚΟ: Παρωχημένες προεκλογικές νοοτροπίες ή δημοσκοπικός πανικός

ΔΗΚΟ: Παρωχημένες προεκλογικές νοοτροπίες ή δημοσκοπικός πανικός

Όσο πλησιάζουμε στις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου, το προεκλογικό σκηνικό παίρνει φωτιά, με τα κόμματα να επιστρατεύουν όλο το δυναμικό τους για να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Παρά τις δημοσκοπήσεις, όσες είδαν το φως της δημοσιότητας και τα όσα καταγράφονται, τα κόμματα προχωρούν σε δικές τους εσωτερικές δημοσκοπήσεις στις οποίες καταγράφονται οι προθέσεις των ψηφοφόρων.

Εκτός από τη μάχη της πρωτιάς για την οποία έχουμε γράψει πολλές φορές και για τα δύο μεγάλα κόμματα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, στις εκλογές της 9ης Ιουνίου, θα διαφανεί και ο ρόλος των κομμάτων του κέντρου. Ποιο κόμμα θα είναι αυτό που θα παίξει τον ρυθμιστικό ρόλο από την επομένη των εκλογών, ή αν αυτός ο ρόλος θα διαμοιραστεί σε περισσότερα κόμματα, για πρώτη φορά. Έναν ρόλο που μέχρι σήμερα, τον είχε το ΔΗΚΟ. Αυτό είναι ένα από τα στοιχήματα του Νικόλα Παπαδόπουλου, ο οποίος παλεύει και για τη διατήρηση της έδρας στο ευρωκοινοβούλιο , κάτι το οποίο δεν είναι καθόλου εύκολο και το γνωρίζει πολύ καλά.

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία της προεκλογικής εκστρατείας, το ΔΗΚΟ δίνει όλο το βάρος στη συσπείρωση των ψηφοφόρων του, με έναν τρόπο που θυμίζει προεκλογική εκστρατεία άλλων εποχών. Επιστρατεύοντας ακόμα και τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο με το σύνθημα «γνώριμη είναι η φωνή που ακούς» το οποίο έγινε θέμα δημόσιας συζήτησης, μπορεί κάποιος να αντιληφθεί ότι το άλλοτε δυνατό κόμμα του κέντρου, εμφανίζει μία αδυναμία στο να στείλει μηνύματα στη σημερινή κοινωνία. Ένα κόμμα, το οποίο καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας φάνηκε αδύναμο να καταθέσει προτάσεις για τα όσα σοβαρά ζητήματα απασχολούν την κυπριακή κοινωνία. Η εξήγηση που μπορεί να δώσει κάποιος είναι πως το ΔΗΚΟ είναι ένα από τα κόμματα που ψήφισαν τις εκποιήσεις, που ταλανίζει μέχρι σήμερα και ξεσπιτώνει πολλούς συμπατριώτες μας ,είναι το κόμμα που δέθηκε αρκετές φορές στο <άρμα> του ΔΗΣΥ στα θέματα της οικονομίας και είναι το κόμμα που και αυτό έχει μερίδιο ευθύνης για τα όσα νομοσχέδια πέρασαν στη βουλή εις βάρος των δανειοληπτών.

Η επομένη των εκλογών θα βρει το ΔΗΚΟ είτε νικητή για τις όποιες επιλογές ακόμα και για την απόφασή του να στηρίξει τον Νίκο Χριστοδουλίδη στις προεδρικές εκλογές, ή θα το βρει ηττημένο με μειωμένα ποσοστά ίσως και με μία χαμένη έδρα στην ευρωβουλή. Στο ΔΗΚΟ γνωρίζουν πολύ καλά ότι από την επομένη των εκλογών, θα πρέπει να ψάξουν τί πήγε λάθος. Το θέμα είναι αν θα αναζητήσουν ευθύνες στην ίδια την ηγεσία και κυρίως στον Νικόλα Παπαδόπουλο ή θα αναζητήσουν ευθύνες στη διακυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη, την οποία ο κ. Παπαδόπουλος στην ομιλία του στην εκδήλωση για τα 48χρονα του ΔΗΚΟ εξήρε λέγοντας μάλιστα ότι «είμαστε περήφανοι γιατί πριν από 15 μήνες το ΔΗΚΟ συνέβαλε καθοριστικά στην εκλογή του Νίκου Χριστοδουλίδη στην προεδρία του κράτους».

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι παρωχημένες προεκλογικές νοοτροπίες που επιστράτευσε το ΔΗΚΟ για να πετύχει τη συσπείρωση και να σταματήσει τη διαρροή ακόμα και προς το κόμμα της ακροδεξιάς, δίνουν την εντύπωση ενός κόμματος σε πανικό, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τη σύγχρονη πραγματικότητα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:«Επιρρεπής σε επηρεασμό μαρτύρων» ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος - Αδήλωτο ποσό πέραν του 1 εκατ. ευρώ

«Επιρρεπής σε επηρεασμό μαρτύρων» ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος - Αδήλωτο ποσό πέραν του 1 εκατ. ευρώ

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε την Τρίτη διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον του εν αργία Αρχιμανδρίτη και ηγούμενου της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ, Νεκταρίου, ο οποίος συνελήφθη σε σχέση με την υπόθεση του χρηματοκιβωτίου, που εντοπίστηκε στους χώρους της Μονής και περιείχε το χρηματικό ποσό των €807,000.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top