ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μονή Αββακούμ: Αντιδράσεις για την απαίτηση των δικηγορών για τρίμηνη αργία Αρχιεπίσκοπου και μελών Ιεράς Συνόδου - «Ποιος θα τον υποχρεώσει;»

Μονή Αββακούμ: Αντιδράσεις για την απαίτηση των δικηγορών για τρίμηνη αργία Αρχιεπίσκοπου και μελών Ιεράς Συνόδου - «Ποιος θα τον υποχρεώσει;»

Αντιδράσεις έφερε το νέο συμπληρωματικό υπόμνημα που υπέβαλαν οι δικηγόροι των μοναχών της Μονής Αββακούμ, στο οποίο αναφέρεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος πρέπει να εφαρμόσει τον Καταστατικό Χάρτη.

Συγκεκριμένα αναφέρονται το εξής:

«O Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου κ. Γεώργιος θα έλθει πιθανόν στην δυσχερή και προσβλητική γι' αυτόν θέση, να πρέπει να εφαρμόσει τον Καταστατικό Χάρτη και να κινήσει την διαδικασία για την συγκρότηση συνοδικού δικαστηρίου – κατ' ελάχιστον πέντε μελών - από Αρχιερείς που είτε παρεπιδημούν στην Κύπρο είτε θα μετακληθούν από άλλες Εκκλησίες, για την επιβολή ποινής αργίας τουλάχιστον τριών μηνών με ή χωρίς αποδοχές στον ίδιο και στα λοιπά μέλη της Ιεράς Συνόδου».

Το υπόμνημα σχολίασε στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» ο Θεολόγος Θεόδωρος Κυριακού.

«Ποιος θα τον υποχρεώσει; Το καταστατικό θα υποχρεώσει τον Αρχιεπίσκοπο να αυτοκτονήσει; Γιατί περί αυτοχειρίας πρόκειται. Η εφαρμογή του καταστατικού χάρτη γίνεται από την Σύνοδο, η Σύνοδος θα τον εφαρμόσει με τέτοιο τρόπο που θα τεθούν τα μέλη της σε τρίμηνη αργία», ανέφερε συγκεκριμένα.

Δείτε όσα ανέφερε στο πιο κάτω απόσπασμα:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

Δεν έχει προγραμματιστεί ταξίδι της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στην Κύπρο, δήλωσε την Παρασκευή ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του ΓΓ, Φαρχάν Χακ κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ενώ στις 19 Ιουνίου είχε αναφερθεί σε προσεχές ταξίδι της κ. Ολγκίν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top