Μονή Αββακούμ: Αντιδράσεις για την απαίτηση των δικηγορών για τρίμηνη αργία Αρχιεπίσκοπου και μελών Ιεράς Συνόδου - «Ποιος θα τον υποχρεώσει;»

Μονή Αββακούμ: Αντιδράσεις για την απαίτηση των δικηγορών για τρίμηνη αργία Αρχιεπίσκοπου και μελών Ιεράς Συνόδου - «Ποιος θα τον υποχρεώσει;»

Αντιδράσεις έφερε το νέο συμπληρωματικό υπόμνημα που υπέβαλαν οι δικηγόροι των μοναχών της Μονής Αββακούμ, στο οποίο αναφέρεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος πρέπει να εφαρμόσει τον Καταστατικό Χάρτη.

Συγκεκριμένα αναφέρονται το εξής:

«O Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου κ. Γεώργιος θα έλθει πιθανόν στην δυσχερή και προσβλητική γι' αυτόν θέση, να πρέπει να εφαρμόσει τον Καταστατικό Χάρτη και να κινήσει την διαδικασία για την συγκρότηση συνοδικού δικαστηρίου – κατ' ελάχιστον πέντε μελών - από Αρχιερείς που είτε παρεπιδημούν στην Κύπρο είτε θα μετακληθούν από άλλες Εκκλησίες, για την επιβολή ποινής αργίας τουλάχιστον τριών μηνών με ή χωρίς αποδοχές στον ίδιο και στα λοιπά μέλη της Ιεράς Συνόδου».

Το υπόμνημα σχολίασε στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» ο Θεολόγος Θεόδωρος Κυριακού.

«Ποιος θα τον υποχρεώσει; Το καταστατικό θα υποχρεώσει τον Αρχιεπίσκοπο να αυτοκτονήσει; Γιατί περί αυτοχειρίας πρόκειται. Η εφαρμογή του καταστατικού χάρτη γίνεται από την Σύνοδο, η Σύνοδος θα τον εφαρμόσει με τέτοιο τρόπο που θα τεθούν τα μέλη της σε τρίμηνη αργία», ανέφερε συγκεκριμένα.

Δείτε όσα ανέφερε στο πιο κάτω απόσπασμα:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η Κύπρος στο προσκήνιο: Η επίσκεψη Κόστα, η «γεωγραφία» της Ολγκίν και η γεωπολιτική πυξίδα της ΕΕ

Η Κύπρος στο προσκήνιο: Η επίσκεψη Κόστα, η «γεωγραφία» της Ολγκίν και η γεωπολιτική πυξίδα της ΕΕ

Σε μια συγκυρία κρίσιμη για την ευρωπαϊκή και την περιφερειακή γεωπολιτική σταθερότητα, η σημερινή επίσκεψη του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα στην Κύπρο, συνιστά σαφές μήνυμα αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ και την Ανατολική Μεσόγειο. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, στις 12:30.

BEST OF TOTHEMAONLINE