ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Θα κινήσει διαδικασίες ο Αρχιεπίσκοπος κατά συνοδικών;

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Θα κινήσει διαδικασίες ο Αρχιεπίσκοπος κατά συνοδικών;

Μπορεί οι έρευνες να βρίσκονται σε εξέλιξη για το σκάνδαλο στην Μονή Αββακούμ, τόσο από πλευράς της Εκκλησιαστικής Ανακριτικής Επιτροπής, όσο και από πλευράς Αστυνομίας, ωστόσο οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τους μοναχούς της Ιεράς Μονής στο Φτερικούδι, σε νέο υπόμνημα που απέστειλαν στην Ανακριτική Επιτροπή του Συνοδικού Δικαστηρίου, προτείνουν την αργία του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαία και άλλων Συνοδικών.

Ο λόγος που ζητούν το πιο πάνω αίτημα οι δικηγόροι είναι όπως ισχυρίζονται ότι οι Συνοδικοί περιέπεσαν στο ιδιώνυμο εκκλησιαστικό αδίκημα της αποσιωπήσεως λόγου αποκλεισμού.

Ο Γιάννης Αντωνιάδης, Γραμματέας Συνδέσμου Θεολόγων μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Eνημέρωση», εξήγησε εαν ο Αρχιεπίσκοπος μπορεί να κινήσει διαδικασίες έναντι συνοδικών ώστε να βρεθούν σε αργία, όπως προτείνεται από τους δικηγόρους.

«Ανάξιο σχολιασμού ούτε προβλέπεται» αναφέρει ο κ.Αντωνιάδης τονίζοντας ότι «Έχουμε μια πλήρως Αυτοκέφαλη Εκκλησία η οποία μπορεί να παίρνει αποφάσεις και ποινών και καθαιρέσεις για μητροπολίτες χωρίς να χρειάζεται η συνδρομή οποιασδήποτε άλλης εκκλησίας, που θα μπορούσε να στείλει μητροπολίτες στην Κύπρο για να πράξουν μια τέτοια διαδικασία».

Ο κ.Αντωνιάδης συνέχισε σχολιάζοντας «Είναι πρωτοφανες υπόμνημα, δεν μπορούν να κινηθούν τετοιες διαδικασίες».

Δείτε το βίντεο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top