ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στους δρόμους η Αστυνομία για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων - Πόσες καταγγελίες έγιναν

Στους δρόμους η Αστυνομία για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων - Πόσες καταγγελίες έγιναν

Πέραν των 700 ελέγχων, σε φορτηγά και λεωφορεία, που κινούνταν στο οδικό δίκτυο, πραγματοποίησε η Αστυνομία, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εκστρατείας ελέγχων φορτηγών και λεωφορείων. Από τους ελέγχους προέκυψε μεγάλος αριθμός καταγγελιών, για διάφορα τροχαία αδικήματα.

Η εκστρατεία ελέγχων, διεξήχθη ταυτόχρονα, σε όλη την Ευρώπη, μεταξύ των ημερομηνιών 13 και 19 Μαΐου 2024, στο πλαίσιο των δράσεων του Ευρωπαϊκού Αστυνομικού Δικτύου Τροχαίας ROADPOL.

Κατά τη διεξαγωγή της εκστρατείας στην Κύπρο, τα μέλη των επαρχιακών Τμημάτων Τροχαίας και της Τροχαίας Αρχηγείου, διενήργησαν συνολικά 716 ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων (661 φορτηγών και 55 λεωφορείων), που εντοπίστηκαν να κινούνται στο οδικό δίκτυο παγκύπρια. Από τους ελέγχους αυτούς προέκυψαν συνολικά 277 καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα, από τις οποίες 273 αφορούσαν φορτηγά και τέσσερις λεωφορεία.

Οι περισσότερες από τις καταγγελίες αυτές (112) αφορούσαν διάφορα αδικήματα σχετικά με τους ταχογράφους των οχημάτων. Άλλες 30 καταγγελίες αφορούσαν οχήματα τα ελαστικά των οποίων ήταν φθαρμένα. Παράλληλα τρεις οδηγοί φορτηγών, εντοπίστηκαν θετικοί σε προκαταρκτικό έλεγχο νάρκωτεστ, ενώ άλλοι τέσσερις, καταγγέλθηκαν για υπερβολική ταχύτητα.

Οι έλεγχοι της Αστυνομίας σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο, συνεχίζονται καθημερινά, για εμπέδωση ορθής οδικής κουλτούρας και μείωση των θανατηφόρων και σοβαρών οδικών συγκρούσεων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Η πυρκαγιά στην περιοχή του Φαρμακά έχει οριοθετηθεί, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Δικαιοσύνης Δημόσιας Τάξης Μάριος Χαρτσιώτης, εκφράζοντας αισιοδοξία πως με την ενεργοποίηση των πτητικών μέσων με το πρώτο φως της ημέρας η πυρκαγιά θα τεθεί υπό έλεγχο μέχρι το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top