ΠτΔ - Πρόεδρος Πολωνίας: Υπογράφουν δύο Μνημόνια Συναντίληψης για συνεργασία σε αυτούς τους τομείς

ΠτΔ - Πρόεδρος Πολωνίας: Υπογράφουν δύο Μνημόνια Συναντίληψης για συνεργασία σε αυτούς τους τομείς

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Πολωνίας είχε σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του στη χώρα, ύστερα από πρόσκληση του Πολωνού Προέδρου.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Πολωνία.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του κα Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη, μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Βαρσοβία, όπου έτυχε υποδοχής από τον Πρόεδρο της Πολωνίας κ. Andrzej Duda και τη σύζυγο του, ενώ στρατιωτικό άγημα απέδιδε τιμές.

Έγινε ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων των δύο χωρών και στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθεώρησε το στρατιωτικό άγημα. Όπως υπαγορεύει η επίσημη τελετή υποδοχής αρχηγού κράτους στην Πολωνία, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης χαιρέτισε τους στρατιώτες του αγήματος αναφωνώντας «Χαίρετε Στρατιώτες», στην ελληνική γλώσσα, με τους στρατιώτες απαντούν στην πολωνική γλώσσα «Χάιρετε κ. Πρόεδρε».

Αμέσως μετά οι δύο Πρόεδροι παρακάθισαν σε κατ΄ιδίαν συνάντηση.

Στη συνέχεια θα υπογραφούν δύο Μνημόνια Συναντίληψης για συνεργασία των δύο χωρών στους τομείς του Αθλητισμού και της Προστασίας Διανοητικής Περιουσίας.

Εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, τα Μνημόνια Συναντίληψης θα υπογράψει η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων κα Μαριλένα Ραουνά.

Από πλευράς Πολωνίας, το Μνημόνιο Συναντίληψης για συνεργασία στον τομέα του Αθλητισμού θα υπογράψει ο Υπουργός Αθλητισμού και Τουρισμού κ. Sławomir Nitras και το Μνημόνιο για συνεργασία στον τομέα της Προστασίας Διανοητικής Περιουσίας θα υπογράψει ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Marek Prawda.

Της τελετής υπογραφής των Μνημονίων θα ακολουθήσουν οι διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών και οι δηλώσεις των δύο Προέδρων στα ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Τα τελευταία 3 χρόνια το κυπριακό νηολόγιο αυξήθηκε κατά περίπου 27%» - Μονάδα Ακτογραμμής εντός του 2027

ΠτΔ: «Τα τελευταία 3 χρόνια το κυπριακό νηολόγιο αυξήθηκε κατά περίπου 27%» - Μονάδα Ακτογραμμής εντός του 2027

Τα τελευταία τρία χρόνια, υλοποιώντας ένα πολύ συγκεκριμένο πλάνο και σχεδιασμό, «έχουμε πετύχει να αυξήσουμε το κυπριακό νηολόγιο κατά περίπου 27%, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για τη χώρα μας», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε χαιρετισμό του, το Σάββατο, στο Φεστιβάλ «ΘΑΛΑΣΣΑ 2026» που διοργάνωσαν στον Μόλο Λεμεσού ο Δήμος της πόλης και το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, με κεντρικό μήνυμα "Ζήσε τη Θάλασσα - Γνώρισε τη Ναυτιλία". Ο Πρόεδρος επεσήμανε, παράλληλα, ότι έχουν αυξηθεί τα έσοδα του κράτους σε σχέση με την πλοιοδιαχείριση, περίπου 19%-20%.

BEST OF TOTHEMAONLINE