ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σενάρια για τον επόμενο Επίτροπο της Κύπρου - Τα ονόματα που δίνει το Politico

Τα σενάρια για τον επόμενο Επίτροπο της Κύπρου - Τα ονόματα που δίνει το Politico

Στην ονοματολογία που βρίσκεται σε εξέλιξη σε κάθε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα άτομα που αναμένεται να προταθούν για συμμετοχή στο επόμενο Κολέγιο των Επιτρόπων αναφέρεται σε δημοσίευμα της η ευρωπαϊκή ειδησεογραφική ιστοσελίδα Politico.

Στην περίπτωση της Κύπρου, το δημοσίευμα παραθέτει ονόματα τα οποία έχουν αναφερθεί σε δημοσιεύματα στην Κύπρο, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης να προτείνει τη Στέλλα Κυριακίδου για διορισμό.

Ειδικότερα, πιθανοί υποψήφιοι σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι η σημερινή Επίτροπος Υγείας, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, ο πρώην Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης και ο νυν Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Κύπρος ενδέχεται να λάβει ξανά το χαρτοφυλάκιο της υγείας, αν και «το κυπριακό ναυτιλιακό λόμπι σπρώχνει για το χαρτοφυλάκιο των μεταφορών» όπως αναφέρεται.

Στο δημοσίευμα προστίθεται πως «για μήνες αναμενόταν πως ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα αντικαθιστούσε την Κυριακίδου» καθώς «στις Βρυξέλλες τα πεπραγμένα της θεωρούνταν επίσης ανάμικτα στην καλύτερη περίπτωση», όπως αναφέρεται, ωστόσο οι πιθανότητες επαναδιορισμού αυξάνονται όσο πλησιάζουν οι εκλογές, καθώς «θα ήταν πιο δύσκολο να εξισορροπηθούν τα παράπονα από άλλους που έχουν βλέψεις».

Οι υποψήφιοι για Επίτροποι ορίζονται από την Κυβέρνηση κάθε κράτους μέλους, με την ή τον Πρόεδρο της Επιτροπής να κάνει την τελική επιλογή. Οι Επίτροποι πρέπει στη συνέχεια να περάσουν από ακρόαση από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προτού επικυρωθεί ο διορισμός τους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκλεισε εκνευρισμένος την σύνδεση ο Βαβούσκος «Με ειρωνεύεστε»: Η αμφισβήτηση και ο καταστατικός χάρτης για Μονή Αββακούμ

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visas

Υπουργικό: Ενέκρινε την παραχώρηση οικονομικής βοήθειας σε πληγέντες από τις πυρκαγιές σε Πάφο και Λευκωσία

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Υφυπουργός - Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίου

Φειδίας: Τι έκανε τις πρώτες 48 ώρες στο Ευρωκοινοβούλιο - Με βίντεο απαντά αν του άρεσεΤοπική Αυτοδιοίκηση: Προωθούνται σημαντικές αλλαγές από Σεπτέμβριο - Σκέψεις για μείωση αντιδημάρχων και μισθών

Τοπική Αυτοδιοίκηση: Προωθούνται σημαντικές αλλαγές από Σεπτέμβριο - Σκέψεις για μείωση αντιδημάρχων και μισθών

Σημαντικές αλλαγές στις νομοθεσίες που αφορούν τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναμένεται να προωθήσει από τον Σεπτέμβριο η Κυβέρνηση, οι οποίες ενδεχομένως να αφορούν τόσο τον αριθμό των αξιωματούχων όσο και τον αριθμό των δήμων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top