ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σενάρια για τον επόμενο Επίτροπο της Κύπρου - Τα ονόματα που δίνει το Politico

Τα σενάρια για τον επόμενο Επίτροπο της Κύπρου - Τα ονόματα που δίνει το Politico

Στην ονοματολογία που βρίσκεται σε εξέλιξη σε κάθε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα άτομα που αναμένεται να προταθούν για συμμετοχή στο επόμενο Κολέγιο των Επιτρόπων αναφέρεται σε δημοσίευμα της η ευρωπαϊκή ειδησεογραφική ιστοσελίδα Politico.

Στην περίπτωση της Κύπρου, το δημοσίευμα παραθέτει ονόματα τα οποία έχουν αναφερθεί σε δημοσιεύματα στην Κύπρο, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης να προτείνει τη Στέλλα Κυριακίδου για διορισμό.

Ειδικότερα, πιθανοί υποψήφιοι σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι η σημερινή Επίτροπος Υγείας, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, ο πρώην Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης και ο νυν Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Κύπρος ενδέχεται να λάβει ξανά το χαρτοφυλάκιο της υγείας, αν και «το κυπριακό ναυτιλιακό λόμπι σπρώχνει για το χαρτοφυλάκιο των μεταφορών» όπως αναφέρεται.

Στο δημοσίευμα προστίθεται πως «για μήνες αναμενόταν πως ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα αντικαθιστούσε την Κυριακίδου» καθώς «στις Βρυξέλλες τα πεπραγμένα της θεωρούνταν επίσης ανάμικτα στην καλύτερη περίπτωση», όπως αναφέρεται, ωστόσο οι πιθανότητες επαναδιορισμού αυξάνονται όσο πλησιάζουν οι εκλογές, καθώς «θα ήταν πιο δύσκολο να εξισορροπηθούν τα παράπονα από άλλους που έχουν βλέψεις».

Οι υποψήφιοι για Επίτροποι ορίζονται από την Κυβέρνηση κάθε κράτους μέλους, με την ή τον Πρόεδρο της Επιτροπής να κάνει την τελική επιλογή. Οι Επίτροποι πρέπει στη συνέχεια να περάσουν από ακρόαση από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προτού επικυρωθεί ο διορισμός τους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Η πυρκαγιά στην περιοχή του Φαρμακά έχει οριοθετηθεί, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Δικαιοσύνης Δημόσιας Τάξης Μάριος Χαρτσιώτης, εκφράζοντας αισιοδοξία πως με την ενεργοποίηση των πτητικών μέσων με το πρώτο φως της ημέρας η πυρκαγιά θα τεθεί υπό έλεγχο μέχρι το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top