Μανχάταν: Πήγε σε κέντρο αποτοξίνωσης… από το τυρί

Μανχάταν: Πήγε σε κέντρο αποτοξίνωσης… από το τυρί

Η Adela Cojab, μια φοιτήτρια της Νομικής Σχολής του Μανχάταν, δεν μπόρεσε να ξεπεράσει από μόνη της τον εθισμό της στο τυρί και αναγκάστηκε να ζητήσει τη βοήθεια ειδικών έτσι ώστε να περιορίσει την ακόρεστη επιθυμία της για γαλακτοκομικά, σύμφωνα με την εφημερίδα The Post. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτός ο ιδιαίτερος αλλά και σπάνιος εθισμός της στο τυρί ξεκίνησε κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους σπουδών της στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης την άνοιξη του 2018.

Έφτασε μάλιστα σε τέτοιο σημείο ώστε κατανάλωσε τεράστιες ποσότητες τυριού την εβδομάδα σε συνδυασμό με αλμυρά πατατάκια παρμεζάνας. «Έλεγα συνέχεια στον εαυτό μου ότι στην πραγματικότητα ήταν φθηνότερο να αγοράσω μερικά κομμάτια τυριού από το να πάρω μια σαλάτα αξίας 12 δολαρίων».

 

Ο Dr. Neal Barnard, επίκουρος καθηγητής ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου George Washington, εξήγησε ότι άνθρωποι όπως η Cojab εθίζονται στο τυρί λόγω των υψηλών συγκεντρώσεων λίπους, αλατιού και μιας πρωτεΐνης που ονομάζεται καζεΐνη, η οποία μπορεί να κάνει τους ανθρώπους «ελαφρώς εθισμένους». Πρόσθεσε επίσης: «Το τυρί περιέχει χημικές ουσίες οπιούχων που προσκολλώνται στους ίδιους ακριβώς υποδοχείς του εγκεφάλου στους οποίους προσκολλάται η φαιντανύλη ή οποιοδήποτε άλλο ναρκωτικό». Η ίδια, πλέον, προσπαθεί να καταπολεμήσει τον εθισμό της ενώ παρακολούθησε και ένα καταφύγιο ευεξίας διάρκειας δύο εβδομάδων στο Hilton Head Health στη Νότια Καρολίνα.

 
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η επανεκκίνηση του ΑΚΕΛ και το δύσκολο παζλ των προεδρικών του 2028

Η επανεκκίνηση του ΑΚΕΛ και το δύσκολο παζλ των προεδρικών του 2028

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ, επιχειρεί να «κλειδώσει» ένα νέο πολιτικό αφήγημα μετά τις βουλευτικές εκλογές, οι οποίες, σύμφωνα με την επίσημη εκτίμηση της Εζεκία Παπαϊωάννου, σηματοδοτούν μια πρώτη ένδειξη ανάκαμψης και σταθεροποίησης της εκλογικής του επιρροής. Πίσω από τη θετική αποτίμηση όμως, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η πιο σύνθετη πολιτική εξίσωση της επόμενης περιόδου: Η πορεία προς τις προεδρικές εκλογές του 2028.

BEST OF TOTHEMAONLINE