ΔΙΕΘΝΗ

Πορτογαλία: Μεγάλες φοροελαφρύνσεις σε πολίτες 18-35 ετών για την ανάσχεση της μετανάστευσης των νέων

Πορτογαλία: Μεγάλες φοροελαφρύνσεις σε πολίτες 18-35 ετών για την ανάσχεση της μετανάστευσης των νέων

Η κεντροδεξιά κυβέρνηση μειοψηφίας της Πορτογαλίας ενέκρινε σήμερα μεγάλη μείωση φόρου εισοδήματος για περισσότερους από 300.000 πολίτες, ηλικίας 18-35 ετών, μειώνοντας κατά 2/3 τον μέσο φορολογικό συντελεστή που θα πληρώνουν από το επόμενο έτος, σε μια κίνηση με στόχο την ανάσχεση της μετανάστευσης των νέων.

Ο πρωθυπουργός Λουίς Μοντενέγκρο δήλωσε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία θα πληρώσει κάπου μεταξύ 4,4% και 7%-8%», ενώ ο μέγιστος φορολογικός συντελεστής για όλους τους νέους που απομοκομίζουν έως και 5.800 ευρώ το μήνα θα είναι 15%. Επί του παρόντος, οι συντελεστές φόρου εισοδήματος κυμαίνονται μεταξύ 13% και 48% μεταξύ όλων των μισθολογικών κλιμακίων.

Το μέτρο πρέπει να εγκριθεί από το κοινοβούλιο, όπου ο κεντροδεξιός κυβερνητικός συνασπισμός που ήρθε στην εξουσία μετά τις εκλογές της 10ης Μαρτίου δεν έχει την πλειοψηφία, αλλά τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν τέτοιες φορολογικές περικοπές, γεγονός που θα διευκολύνει την έγκριση του μέτρου.

«Δίνουμε περισσότερη ελπίδα στους νέους Πορτογάλους να παραμείνουν στην Πορτογαλία. Τους χρειαζόμαστε εδώ… είναι δυνατόν να αντιστρέψουμε την τάση (της μετανάστευσης) που δυστυχώς επιδεινώθηκε τα τελευταία χρόνια», τόνισε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου.

Πρόσθεσε ότι αυτή η μείωση φόρων θα κοστίσει στα κρατικά ταμεία περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Μετανάστευσης, περίπου 850.000 νέοι, ή το 30% των πολιτών ηλικίας μεταξύ 15 και 39 ετών, έχουν φύγει από τη χώρα -μια από τις φτωχότερες της Δυτικής Ευρώπης- για κάποια περίοδο και ζουν στο εξωτερικό, λόγω άσχημων συνθηκών εργασίας και χαμηλών μισθών.

Η κυβέρνηση θα παράσχει επίσης στους νέους μια εγγύηση του δημοσίου, η οποία μπορεί να καλύψει έως και το 15% των στεγαστικών δανείων αξίας έως και 450.000 ευρώ, καθώς πολλοί δεν έχουν επαρκείς αποταμιεύσεις για να καταβάλουν την αρχική πληρωμή που ζητούν οι τράπεζες και τους απαλλάσσει από τους δημοτικούς φόρους.

Η κυβέρνηση είχε προαναγγείλει περικοπές φόρου εισοδήματος για τη μεσαία τάξη ύψους 1,5 δισεκ. ευρώ σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2023.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Εμφανίζεται» ξανά ο καιρός του καλοκαιριού και φέρνει 40άρια - Δείτε ζωντανά την εξέλιξή του

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visas

Το ερωτηματολόγιο που αποκάλυψε ότι ο Λύτρας χτύπησε τη σύζυγό του

Πέρασαν χειροπέδες στη μητέρα 20χρονου καταζητούμενου για διάρρηξη και κλοπήΠτΔ: «Το νέο Υφυπουργείο θα συμβάλει στην ακόμη πιο αποτελεσματική διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών»

ΠτΔ: «Το νέο Υφυπουργείο θα συμβάλει στην ακόμη πιο αποτελεσματική διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, η τελετή διαβεβαίωσης του πρώτου Υφυπουργού Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας Δρα Νικόλα Ιωαννίδη, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη και και μελών της Κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top