Υφ. Τουρισμού: «Στόχος η διασφάλιση βιωσιμότητας των τουριστικών προορισμών»

Υφ. Τουρισμού: «Στόχος η διασφάλιση βιωσιμότητας των τουριστικών προορισμών»

Στόχος πρέπει να είναι η διασφάλιση της βιωσιμότητας των τουριστικών προορισμών, όπως οι παραλίες, είπε ο Υφυπουργός Τουρισμού, Κώστας Κουμής, σε εκδήλωση του Κυπριακού Συνδέσμου Αειφόρου Τουρισμού για "Παραλία χωρίς Πλαστικά", στην Άμμο του Καμπούρι στην Αγία Νάπα, την Παρασκευή.

"Οι παραλίες αδιαμφισβήτητα είναι ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, ένα από εκείνα τα στοιχεία που συνέτειναν στην αλματώδη ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα μας τις προηγούμενες δεκαετίες", σημείωσε, προσθέτοντας ότι είναι καθήκον και ευθύνη μας "να στηρίζουμε πάντοτε δράσεις όπως η συγκεκριμένη, η οποία αποσκοπεί στην ελαχιστοποίηση της χρήσης πλαστικού στις παραλίες".

"Στόχος μας δεν πρέπει να είναι άλλος από τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των προορισμών, και ναι πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε ακόμη περισσότερο γι’ αυτά τα θέματα", ανέφερε ο Υφυπουργός, ο οποίος σημείωσε ότι σε αυτό είναι σημαντικό να συμμετέχει ενεργά και η βιομηχανία, αλλά και να αντιλαμβάνονται τη σημαντικότητα αυτών των δράσεων οι νεότερες γενεές.

"Χαιρετίζω την ενεργό συμμετοχή των παιδιών από τα σχολεία της Αθηένου και της Αγίας Νάπας στη συγκεκριμένη δράση. Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων μας", κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανατροπές στην υπόθεση Σάντυ: «Πλαστά τα μηνύματα» - Άφαντο το κρίσιμο κινητό - Βίντεο

Ανατροπές στην υπόθεση Σάντυ: «Πλαστά τα μηνύματα» - Άφαντο το κρίσιμο κινητό - Βίντεο

Ο γρίφος γύρω από την υπόθεση Σάντυ περιπλέκεται, με συνεχείς ανατροπές και τους ανακριτές να αναζητούν το κρίσιμο κινητό της γυναίκας-κλειδί. Αν και η ίδια υποστήριξε πως κατασκεύασε τα επίμαχα μηνύματα μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, τα ευρήματα της Europol δείχνουν ότι αυτά παραποιήθηκαν πρόσφατα και όχι το 2020, όπως αρχικά ισχυριζόταν.

BEST OF TOTHEMAONLINE