ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Είδε κοινοτάρχες o Iωάννου: Συζήτησαν προβλήματα ενόψει της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Είδε κοινοτάρχες o Iωάννου: Συζήτησαν προβλήματα ενόψει της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Ολοκληρώθηκε χθες ο δεύτερος κύκλος περιφερειακών συναντήσεων του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου με τους Κοινοτάρχες όλων των Επαρχιών. Ο κ. Ιωάννου πραγματοποίησε συναντήσεις με τα Κοινοτικά Συμβούλια σε συνέχεια των συσκέψεων που είχε το περασμένο φθινόπωρο, όπου είχαν καταγραφεί τα προβλήματα και οι εκκρεμότητες των Κοινοτήτων ενόψει της έναρξης της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στον νέο κύκλο επαφών, Υπουργός Εσωτερικών και Πρόεδροι Κοινοτικών Συμβουλίων είχαν την ευκαιρία να αξιολογήσουν την πρόοδο επίλυσης των θεμάτων που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες. Επιπρόσθετα, ο κ. Υπουργός έτυχε ενημέρωσης από τους Επάρχους και τους Κοινοτάρχες για την προετοιμασία των Κοινοτήτων για τη μετάβαση στις νέες συνθήκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την 1η Ιουλίου 2024.

Ο κ. Ιωάννου διαπίστωσε, με ικανοποίηση, την ετοιμότητα των 286 Κοινοτήτων που θα συνθέσουν τα 30 Συμπλέγματα Παροχής Υπηρεσιών (ΣΠΥ), να λειτουργήσουν υπό το νέο πλαίσιο, με σωστή στελέχωση και σύγχρονες διαδικασίες, που θα βελτιώσουν την εξυπηρέτηση των πολιτών. Ο Υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε τους τοπικούς άρχοντες για την πρόσφατη απόφαση παραχώρησης αυξημένης κρατικής χορηγίας για το δεύτερο εξάμηνο του 2024, ύψους €4,5 εκ., που αφορούσε μέρος της κρατικής χορηγίας προς τα 63 Κοινοτικά Συμβούλια που θα συνενωθούν, ως δημοτικά διαμερίσματα, με Δήμους. Παράλληλα, καθορίστηκε ετήσια κρατική χορηγία, ύψους €3 εκ., προς τα ΣΠΥ για σκοπούς κάλυψης του μισθολογικού κόστους του επιστημονικού προσωπικού (γραμματειακό, λογιστικό, διοικητικό, τεχνικό, κτλ) που θα στελεχώσει τα Συμπλέγματα. Συζητήθηκαν, επίσης, τα πρότυπα Προϋπολογισμού και τα νέα Σχέδια Υπηρεσίας για τις θέσεις του οργανογράμματος των ΣΠΥ.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων, ο κ. Ιωάννου ευχαρίστησε τους απερχόμενους Προέδρους των Κοινοτικών Συμβουλίων για την πολύτιμη προσφορά τους στις τοπικές κοινωνίες και ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όσους εξ αυτών επαναδιεκδικούν εκλογή. Εξέφρασε, τέλος, τη βεβαιότητα ότι η αγαστή συνεργασία των Υπηρεσιών του Υπουργείου Εσωτερικών με την Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου θα συνεχιστεί και με το νέο Συμβούλιο της Ένωσης, με σκοπό την πρόοδο των Κοινοτήτων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός ποδηλάτης: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του άτυχου 43χρονου - Έτσι φαίνεται να έγινε το μοιραίο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Πως λειτουργεί - Ποιος ο ρόλος των Ευρωβουλευτών και πόσες έδρες έχει κάθε χώρα

Τριήμερο Κατακλυσμού: Θα ξεπεράσει το 80% η πληρότητα στα ξενοδοχεία – «Τίμησαν» τα πακέτα οι Κύπριοι – Πόσα πάει η διαμονή

Φουσκωμένος λογαριασμός ρεύματος: Τι να κάνεις εάν ο μετρητής δείχνει διαφορετική κατανάλωση

Δεύτερη σύλληψη για τα χάπια και άσπρη σκόνη που έφερε Κύπρο 31χρονη - Χειροπέδες σε 30χρονο

Συγκλονιστικό βίντεο του Δημήτρη Σταρόβα έναν μήνα μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο - «Κάθε μέρα βελτιώνομαι»



Εβδομάδα εσωτερικών ζυμώσεων για τα κόμματα του κέντρου - Αυξάνονται οι φωνές αμφισβήτησης των ηγεσιών

Εβδομάδα εσωτερικών ζυμώσεων για τα κόμματα του κέντρου - Αυξάνονται οι φωνές αμφισβήτησης των ηγεσιών

Ενώ διανύουμε τη δεύτερη εβδομάδα μετά τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα του κέντρου τα οποία έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες στις ευρωεκλογές, προσπαθούν να φιλτράρουν το αποτέλεσμα, κάνοντας τις δικές τους αναλύσεις για το τι πραγματικά έφταιξε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top