ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

Σε δηλώσεις του μετά τα εγκαίνια έργων στην Πέγεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο Κυπριακό.

Κληθείς να πει πότε επανέρχεται στην Κύπρο η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ κα Ολγκίν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν έχω ενημέρωση για κάθοδο της σε συγκεκριμένη ημερομηνία.

Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι μετά την 1η Ιουνίου, εντός Ιουνίου, ενδεχομένως εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου, θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη για να συζητήσει με τον ΓΓ των ΗΕ και να τον ενημερώσει και από κει και πέρα είμαστε εδώ.

Από δικής μας πλευράς είμαστε έτοιμοι για διάλογο, είμαστε έτοιμοι για συζήτηση, δεν φοβόμαστε τον διάλογο, δεν μας ανησυχεί ο διάλογος, ξέρουμε τι θέλουμε, ξέρουμε πού θέλουμε να πάμε και μακάρι να υπάρξει είτε θετική ανταπόκριση από την τουρκική πλευρά είτε και πρόσκληση από τον ίδιο τον ΓΓ. Έχω μεταφέρει στην κα Ολγκίν ότι είμαι έτοιμος για συνάντηση».

Σε ερώτηση αν έχει κάτι νεότερα από την τουρκική πλευρά για τη στάση της στο θέμα επανέναρξης των συνομιλιών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «όχι, μέχρι στιγμής δεν έχω οποιαδήποτε νέα ενημέρωση ή κάτι που να μπορώ να αναφέρω δημόσια. Ενημερώθηκα από τον Έλληνα Πρωθυπουργό για τα όσα συζητήθηκαν (κατά τη συνάντηση του με τον Τούρκο Πρόεδρο). Αν πραγματικά μας ενδιαφέρει η επανέναρξη των συνομιλιών δεν θεωρώ ότι πρέπει να μιλήσω δημόσια, πιο συγκεκριμένα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Πως λειτουργεί - Ποιος ο ρόλος των Ευρωβουλευτών και πόσες έδρες έχει κάθε χώρα

Τριήμερο Κατακλυσμού: Θα ξεπεράσει το 80% η πληρότητα στα ξενοδοχεία – «Τίμησαν» τα πακέτα οι Κύπριοι – Πόσα πάει η διαμονή

Φουσκωμένος λογαριασμός ρεύματος: Τι να κάνεις εάν ο μετρητής δείχνει διαφορετική κατανάλωση

Έβγαλε λαβράκι η ΥΚΑΝ: «Τσάκωσαν» δύο πρόσωπα με 1,5kg κάνναβη - Τους πέρασαν χειροπέδες

Συγκλονιστικό βίντεο του Δημήτρη Σταρόβα έναν μήνα μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο - «Κάθε μέρα βελτιώνομαι»



Εβδομάδα εσωτερικών ζυμώσεων για τα κόμματα του κέντρου - Αυξάνονται οι φωνές αμφισβήτησης των ηγεσιών

Εβδομάδα εσωτερικών ζυμώσεων για τα κόμματα του κέντρου - Αυξάνονται οι φωνές αμφισβήτησης των ηγεσιών

Ενώ διανύουμε τη δεύτερη εβδομάδα μετά τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα του κέντρου τα οποία έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες στις ευρωεκλογές, προσπαθούν να φιλτράρουν το αποτέλεσμα, κάνοντας τις δικές τους αναλύσεις για το τι πραγματικά έφταιξε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top