ΔΙΕΘΝΗ

15χρονος μαθητής που απεβίωσε στην Ιταλία από λευχαιμία ανακηρύχθηκε άγιος - Ποιους προστατεύει

15χρονος μαθητής που απεβίωσε στην Ιταλία από λευχαιμία ανακηρύχθηκε άγιος - Ποιους προστατεύει

Μια ιδιαίτερη ιστορία εξελίσσεται στην Ιταλία. Στο επίκεντρο ο Κάρλο Ακούτις, ένας 15χρονος Ιταλός μαθητής από τη Μόντζα της Λομβαρδίας, ο οποίος το 2006 απεβίωσε από λευχαιμία.

Ο νεαρός, ο οποίος ήδη το 2020 ανακηρύχθηκε ευλογημένος, τώρα θα γίνει άγιος – ένα ρεκόρ, όσον αφορά τη μικρή ηλικία του.

Όπως μεταδίδει το Ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ANSA, ο Ακούτις από νωρίς έγινε πρότυπο χριστιανικής ζωής για πολλούς νέους πιστούς, καθώς και ένα είδος “προστάτη του διαδικτύου”. Η Corriere della Sera κάνει λόγο για “πρώτο άγιο των millennials και του Διαδικτύου”. Ο ίδιος ο Πάπας Φραγκίσκος ενέκρινε τις θετικές ψήφους της συνόδου των καρδιναλίων και επισκόπων για την αγιοποίηση του Κάρλο Ακούτις.

Σημειωτέον, σύμφωνα με την Καθολική Εκκλησία, δεν είναι ο άγιος που κάνει θαύμα, τα οποία τα πράττει μόνο ο Θεός. Όμως ο άγιος είναι αυτός που μεσολαβεί, δηλαδή ένας πιστός προσεύχεται στον άγιο.

Δύο είναι τα θαύματα που αναγνωρίζονται στον Ακούτις. Το 2013, ένα εξάχρονο αγόρι από τη Βραζιλία που έπασχε από δυσπλασία του παγκρέατος, βρισκόταν με κίνδυνο της ζωής του, εφόσον ο οργανισμός του αδυνατούσε να αφομοιώσει τα τρόφιμα.

Σε βραζιλιάνικη εκκλησία του Μάτο Γκρόσο τελέστηκε αγιασμός με ένα “λείψανο” του Ακούτις, ένα κομμάτι από την πιτζάμα με την οποία είχε κοιμηθεί λίγο πριν πεθάνει. Όπως μεταδίδει η Corriere della Sera “το αγόρι το άγγιξε, προσευχήθηκε για θεραπεία και από εκείνη την ημέρα δεν ξαναέκανε εμετό. Τα επόμενα χρόνια έκανε εξετάσεις, η συγγενής δυσπλασία του παγκρέατος είχε εξαφανιστεί”.

Το δεύτερο θαύμα του Ακούτις, για το οποίο και του αναγνωρίζεται η “μεσολάβηση” και που θα του αποδώσει την αγιότητα, αφορά μια 23χρονη φοιτήτρια από την Κόστα Ρίκα που σπούδαζε στην Ιταλία. Το 2022 η κοπέλα έπεσε από το ποδήλατό της και χτύπησε στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση.

Απεγνωσμένη, η μητέρα της προσευχήθηκε στον τάφο του Ακούτις, όπου άφησε ένα γράμμα. Όταν επέστρεψε, η 23χρονη ξεκίνησε να αναρρώνει. Όπως σημειώνει η Corriere della Sera, η νεαρή κοπέλα σήμερα “είναι έτοιμη να αποφοιτήσει”.

Ο Ιταλικός Τύπος σημειώνει πως ο Ακούτις είχε δύο μεγάλες ικανότητες: ήταν μια ιδιοφυΐα της πληροφορικής και ήταν πάρα πολύ πιστός. Αποτέλεσμα ήταν να εμψυχώνει, στο Διαδίκτυο, ένα πλούσιο νεανικό κοινό με προγράμματα ευαγγελισμού μέσω δημοφιλούς ιστοσελίδας, όπου σημείωνε τη σημασία της πρωτοτυπίας εκτός πλαισίων. Το μότο του: “Όλοι γεννιούνται ως πρωτότυπα, αλλά πολλοί πεθαίνουν ως φωτοτυπίες”.

Στο σημείωμα του, ο Πάπας Φραγκίσκος τονίζει πως ο Κάρλο Ακούτις “γνώριζε πολύ καλά ότι οι μηχανισμοί της επικοινωνίας και των κοινωνικών δικτύων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να μας κάνουν νυσταγμένα υποκείμενα, εθισμένους στην κατανάλωση, παθιασμένους με τον ελεύθερο χρόνο, κλεισμένους στην αρνητικότητα. Ήξερε όμως πώς να χρησιμοποιήσει τις νέες τεχνικές επικοινωνίας για να μεταδώσει το Ευαγγέλιο, να επικοινωνήσει αξίες και ομορφιά”.

Ο Ακούτις απεβίωσε μέσα σε 3 μόλις ημέρες, λόγω μιας αστραπιαίας λευχαιμίας. Ζήτησε να ταφεί στην πόλη Ασίζη, πόλη του αγίου πολιούχου της Ιταλίας. Όπως σημειώνει το ANSA, τον τάφο του, με ορατό το σώμα του, επισκέπτονται χιλιάδες προσκυνητές κάθε χρόνο.

Πηγή: ertnews.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός ποδηλάτης: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του άτυχου 43χρονου - Έτσι φαίνεται να έγινε το μοιραίο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Πως λειτουργεί - Ποιος ο ρόλος των Ευρωβουλευτών και πόσες έδρες έχει κάθε χώρα

Τριήμερο Κατακλυσμού: Θα ξεπεράσει το 80% η πληρότητα στα ξενοδοχεία – «Τίμησαν» τα πακέτα οι Κύπριοι – Πόσα πάει η διαμονή

Φουσκωμένος λογαριασμός ρεύματος: Τι να κάνεις εάν ο μετρητής δείχνει διαφορετική κατανάλωση

Δεύτερη σύλληψη για τα χάπια και άσπρη σκόνη που έφερε Κύπρο 31χρονη - Χειροπέδες σε 30χρονο

Συγκλονιστικό βίντεο του Δημήτρη Σταρόβα έναν μήνα μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο - «Κάθε μέρα βελτιώνομαι»



Εβδομάδα εσωτερικών ζυμώσεων για τα κόμματα του κέντρου - Αυξάνονται οι φωνές αμφισβήτησης των ηγεσιών

Εβδομάδα εσωτερικών ζυμώσεων για τα κόμματα του κέντρου - Αυξάνονται οι φωνές αμφισβήτησης των ηγεσιών

Ενώ διανύουμε τη δεύτερη εβδομάδα μετά τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα του κέντρου τα οποία έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες στις ευρωεκλογές, προσπαθούν να φιλτράρουν το αποτέλεσμα, κάνοντας τις δικές τους αναλύσεις για το τι πραγματικά έφταιξε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top