ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Ιωάννου: Ο ΠτΔ εργάζεται με επιμονή για επανέναρξη συνομιλιών για Κυπριακό

Κ. Ιωάννου: Ο ΠτΔ εργάζεται με επιμονή για επανέναρξη συνομιλιών για Κυπριακό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εργάζεται ειλικρινά και με επιμονή ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια που θέτει η τουρκική πλευρά και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνου Ιωάννου την Κυριακή σε ομιλία του εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη στο εθνικό μνημόσυνο του ήρωα της Κοινότητας Αγρού Πέτρου Ηλιάδη.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου, ο Πέτρος Ηλιάδης απεβίωσε το πρωί της 15ης Ιουνίου 1956, ύστερα από απόπειρα επίθεσης με βόμβα την προηγούμενη ημέρα εναντίον των Βρετανών στο ταχυδρομείο της τότε Πλατείας Μεταξά, της σημερινής Πλατείας Ελευθερίας, όπου έγινε αντιληπτός από Άγγλους στρατιώτες, οι οποίοι τον πυροβόλησαν με αυτόματο όπλο, τραυματίζοντάς τον σοβαρά.

«Εξήντα οκτώ χρόνια μετά, η θυσία του Πέτρου Ηλιάδη δεν έχει βρει ακόμα δικαίωση. Η για 50 χρόνια συνεχιζόμενη κατοχή, η παράνομη εισβολή, η παραβίαση του διεθνούς δικαίου, δεν μας αφήνουν να ησυχάσουμε. Πενήντα χρόνια προσφυγιάς είναι πολλά. Έχουμε χρέος να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν, ώστε να τερματίσουμε την κατοχή της πατρίδας μας και να επανενώσουμε όλους τους νόμιμους κατοίκους της, σε μια χώρα ευημερούσα, ειρηνική και ευρωπαϊκή», ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Προσέθεσε ότι «είναι με αυτόν τον στόχο που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εργάζεται ειλικρινά και με επιμονή, ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια που θέτει η τουρκική πλευρά και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την επανέναρξη των συνομιλιών, για επίλυση του Κυπριακού στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου, καθώς η παρούσα κατάσταση πραγμάτων δεν αποτελεί επιλογή για την ελληνοκυπριακή πλευρά».

«Η προσπάθειά μας, παρά τις εκ του αντιθέτου αξιώσεις και απαιτήσεις της τουρκικής πλευράς, θα συνεχιστεί, μέχρι να πετύχουμε τον στόχο μας για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών, με τελικό ζητούμενο την επίτευξη οριστικής και δίκαιης λύσης. Μιας λύσης που να εδράζεται στις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο Διεθνές Δίκαιο, που θα τερματίζει την παράνομη κατοχή και θα απελευθερώνει την πατρίδα μας. Για αυτόν τον σκοπό, με καλή βούληση, συνεργαζόμαστε με την Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, ώστε να πείσουμε για το δίκαιο του αιτήματός μας και να οδηγηθούμε στο τραπέζι των συνομιλιών», τόνισε σχετικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός ποδηλάτης: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του άτυχου 43χρονου - Έτσι φαίνεται να έγινε το μοιραίο

Aυτός είναι ο ποινικολόγος στην Ελλάδα που χτύπησε τη σύζυγό του - Βίντεο από την άφιξη του στην Ευελπίδων

Τριήμερο Κατακλυσμού: Θα ξεπεράσει το 80% η πληρότητα στα ξενοδοχεία – «Τίμησαν» τα πακέτα οι Κύπριοι – Πόσα πάει η διαμονή

Φουσκωμένος λογαριασμός ρεύματος: Τι να κάνεις εάν ο μετρητής δείχνει διαφορετική κατανάλωση

Θλίψη στον Δήμο Λεμεσού: Πέθανε ο Γαβριήλ Ψαρά - «Διακρίθηκε για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του»

Αναστάτωσε ολόκληρο ξενοδοχείο 46χρονη: Μέθυσε και παρενοχλούσε τον κόσμο, επιτέθηκε και έβρισε αστυνομικούς



Ολοκληρώθηκε το συμφωνητικό για τη διαχείρηση ανάπτυξης του Λιμανιού Λάρνακας - Μέχρι αύριο το αργότερο η συμφωνία

Ολοκληρώθηκε το συμφωνητικό για τη διαχείρηση ανάπτυξης του Λιμανιού Λάρνακας - Μέχρι αύριο το αργότερο η συμφωνία

Ολοκληρώθηκε το συμφωνητικό, το οποίο θα υπογράφει μεταξύ της Αρχής Λιμένων, της Αναπτυξιακής Εταιρείας Λάρνακας και του υπουργείου Μεταφορών, που έχουν την ευθύνη να διαχειριστούν την ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top