ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2024: Διευκρινήσεις για αντιπροσώπους υποψηφίων στα εκλογικά κέντρα

Εκλογές 2024: Διευκρινήσεις για αντιπροσώπους υποψηφίων στα εκλογικά κέντρα

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι, με βάση τις πρόνοιες της κείμενης εκλογικής νομοθεσίας, οι υποψήφιοι μπορούν να παρίστανται αυτοπροσώπως στο εκλογικό κέντρο κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της ψηφοφορίας ή/και της διαδικασίας διαλογής και καταμέτρησης των ψήφων ή να ορίσουν αντιπρόσωπο, συμπληρώνοντας κατάλληλα τα έντυπα ΕΤΑΕΚ 16 και ΕΤΑΕΚ 17, αντίστοιχα.

Προς τον σκοπό αυτό, καλούνται οι συνδυασμοί / μεμονωμένοι υποψήφιοι που επιθυμούν όπως ορίσουν αντιπρόσωπο και διαβιβάσουν έγκαιρα στον Έφορο Εκλογής της οικείας Εκλογικής Περιφέρειας δείγμα της υπογραφής του ατόμου ή των ατόμων που θα υπογράφουν τα πιο πάνω έντυπα, τα οποία πρέπει να προμηθευτούν εκ των προτέρων από το Γραφείο του Εφόρου Εκλογής. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα είναι δυνατή η εκπροσώπησή τους στο εκλογικό κέντρο.

Διευκρινίζεται ότι, ενόψει του μεγάλου αριθμού εκλογικών αναμετρήσεων και υποψηφίων, συνδυασμοί, οι οποίοι συμμετέχουν σε διάφορες εκλογικές διαδικασίες σε κάποιο εκλογικό κέντρο, θα επιτρέπεται όπως έχουν μόνο ένα αντιπρόσωπο στο κέντρο ανά πάσα στιγμή. Ο αντιπρόσωπος του συνδυασμού δύναται να αντικατασταθεί κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, καθώς και μεταξύ των διαδικασιών της διαλογής και καταμέτρησης των ψήφων για κάθε είδος εκλογής, από άλλο πρόσωπο, το οποίο προσκομίζει κατάλληλα συμπληρωμένη εξουσιοδότηση, δεν μπορεί όμως να αντικατασταθεί κατά τη διάρκεια που η διαδικασία για μια εκλογή θα βρίσκεται υπό εξέλιξη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκρηξη τα ξημερώματα σε καφετέρια - Εξετάζουν το ενδεχόμενο για αυτοσχέδια βόμβα

Συνέλαβαν 26χρονο που βιντεογραφούσε γυναίκες σε παραλίες – Τρεις αναγνώρισαν τον εαυτό τους σε βίντεο

Μεθυσμένος οδηγός προσπάθησε να δωροδοκήσει αστυνομικό - Τελικά του πέρασαν χειροπέδες

Ανησυχούν τα αυξημένα περιστατικά κοκκύτη και ιλαρά στο Μακάρειο – Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς

Σοφία Βογιατζάκη: «Τρελαίνομαι για τα χαρτιά» - «Τα αποφεύγω γιατί ξέρω ότι το λιγότερο είναι να μπω φυλακή» - Βίντεο

Διαζύγιο ζητάει η Πολυζωγοπούλου, αίτηση αποφυλάκισης ο Λύτρας - Ο δικηγόρος πέρασε το δεύτερο βράδυ του στο κελί22 χρόνια χρήστης και 2 καθαρός - Η ιστορία του Γιάννη πριν και μετά τα ναρκωτικά – «Είχα σώμα, αλλά δεν είχα ψυχή»

22 χρόνια χρήστης και 2 καθαρός - Η ιστορία του Γιάννη πριν και μετά τα ναρκωτικά – «Είχα σώμα, αλλά δεν είχα ψυχή»

Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα για μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Στο κάτω-κάτω, ποιος δεν έχει κάνει λάθη; Ποιος δεν έχει κάνει κακές επιλογές και ποιος δίνει το δικαίωμα στην κοινωνία την καθωσπρέπει, να μπορεί να κρίνει την πορεία μιας ψυχής, χωρίς να γνωρίζει το υπόβαθρό της; «Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top