ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανακοίνωση με αιχμές από την Kition Ocean Holdings: «Η ειδοποίηση τερματισμού είναι παράνομη… δεν θα αναμενόταν από ένα κράτος»

Ανακοίνωση με αιχμές από την Kition Ocean Holdings: «Η ειδοποίηση τερματισμού είναι παράνομη… δεν θα αναμενόταν από ένα κράτος»

Παράνομη χαρακτηρίζει την ειδοποίηση από την Κυβέρνηση, για τερματισμό της σύμβασης της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας, εταιρεία η Kition Ocean Holdings Ltd.

Σε ανακοίνωση της η εταιρεία αναφέρει ότι «σήμερα η Κυβέρνηση έλαβε απόφαση να τερματίσει τη σύμβαση παραχώρησης, σε σχέση με τη μαρίνα και το λιμάνι της Λάρνακας. Νωρίτερα το πρωί, και καθώς βρισκόμασταν στο δικαστήριο για να ζητήσουμε την εκπλήρωση της σύμβασης, η Κυβέρνηση μας απέστειλε ειδοποίηση τερματισμού της συμφωνίας».

Προστίθεται ότι «η νομική μας ομάδα, μας ενημέρωσε ότι η ειδοποίηση τερματισμού είναι παράνομη και παραβιάζει τους όρους της συμφωνίας και εξετάζουμε τις νομικές μας επιλογές».

Η εταιρεία σημειώνει επίσης ότι «είμαστε έκπληκτοι με την περιφρόνηση της δικαστικής διαδικασίας, κάτι που δεν θα αναμενόταν από ένα κράτος. Καταθέσαμε αίτηση στο δικαστήριο πριν από δύο μήνες για να αναγκάσουμε την Κυβέρνηση να ακολουθήσει τη δική της συμφωνία και να συναντηθεί για να επιλύσει τις διαφορές, σύμφωνα με τη συμφωνία».

Η συμπεριφορά της Κυβέρνησης, συνεχίζει η ανακοίνωση «υπονομεύει το κράτος δικαίου που θα έπρεπε να υπάρχει για να προστατεύει τους επενδυτές».

«Η Kition Ocean Holdings έχει πάντα ενεργήσει στη βάση της συμφωνίας και του Νόμου και ήταν πρόθυμη να προχωρήσει με το έργο, προσπαθώντας να επιλύσει τις όποιες διαφορές με την Κυβέρνηση με εποικοδομητικό τρόπο» καταλήγει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top