ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΣ: Στο κέντρο των πολιτικών μας η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών

ΥΠΕΣ: Στο κέντρο των πολιτικών μας η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών

Στο κέντρο των πολιτικών μας βρίσκεται η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, σε χαιρετισμό του στην τελετή εγκαινίων του Κοινοτικού Πάρκου Αγίας Βαρβάρας, το απόγευμα της Δευτέρας.

«Ενώπιόν μας έχουμε το τεράστιο εγχείρημα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σε έναν περίπου μήνα, οι τοπικές κοινωνίες εισέρχονται σε μια νέα εποχή, με προοπτικές για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό τους», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ιωάννου, σημειώνοντας ότι «η ευελιξία που δίνει στις Τοπικές Αρχές το νέο πλαίσιο συντείνει στην προώθηση και την υλοποίηση έργων που αναδεικνύουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των τοπικών κοινοτήτων και συμβάλλουν στην ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών».

Ακολούθως, ο Υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η συνένωση από την 1η Ιουλίου της κοινότητας Αγίας Βαρβάρας με τις κοινότητες Αναλιόντα, Κοτσιάτη, Λυθροδόντα, Μαθιάτη, Μαργί και Σιάς, θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα τόσο για το Σύμπλεγμα Παροχής Υπηρεσιών ως ενιαία μονάδα, όσο και για την κάθε κοινότητα ξεχωριστά. 

«Ευρισκόμενες γεωγραφικά λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από το αστικό κέντρο, οι εφτά κοινότητες θα έχουν πλέον τη δυνατότητα, μέσα από σωστή στελέχωση, καθοδήγηση και ορθολογιστικό τρόπο λειτουργίας, να γνωρίσουν ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη με την υλοποίηση έργων και ουσιωδών υποδομών, με στόχο τη συγκράτηση του υφιστάμενου πληθυσμού και την προσέλκυση νέου», πρόσθεσε.

Επιπλέον διαβεβαίωσε πως η Κυβέρνηση ευρύτερα και οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών συγκεκριμένα, παραμένουν συνεχώς στο πλευρό των κοινοτήτων του συμπλέγματος και εργάζονται για να διευκολύνουν την υλοποίηση των στόχων και του οράματός τους. Εξάλλου, όπως είπε, «είναι κοινός μας στόχος η επιτυχία των πρωτοβουλιών σας, αφού αυτή μεταφράζεται σε βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, οι οποίοι βρίσκονται στο κέντρο των πολιτικών μας».

Καταληκτικά, ο Υπουργός Εσωτερικών συνεχάρη το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίας Βαρβάρας για την πρωτοβουλία του να προσφέρει στους κατοίκους της κοινότητας σύγχρονες υποδομές, που αναζωογονούν την περιοχή και δημιουργούν συνθήκες εξέλιξής της.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απαγόρευση κινητών: Πώς θα εφαρμοστεί και ποιες είναι οι ποινές - Όσα δήλωσε η Υπουργός Παιδείας στο «Τ»

«Σαν την Κύπρο εν έσχει»: «Πέταξαν» τα έσοδα από τον τουρισμό – Αυτές οι αγορές ξόδεψαν τα περισσότερα – Πίνακες

Στο Νοσοκομείο 29χρονος μετά από συμπλοκή: Εντοπίστηκε σε δρόμο με τραύμα στην πλάτη - Άφαντος ο δράστης

Νέα τοποθέτηση Λετυμπιώτη - «Εντελώς ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί εμπλοκής της Κύπρου στον πόλεμο στη Γάζα»

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Αποκαλύπτει τι θέλει να γίνει η κόρη της όταν μεγαλώσει – Δείτε φωτογραφία

Πυρκαγιά στην Τριμίκλινη: Τεράστιες οι καταστροφές - «Καταθλιπτική η κατάσταση, κάηκε ολόκληρο το βουνό» - ΒίντεοΥπέστη έμφραγμα ο Μάριος Καρογιάν - Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου

Υπέστη έμφραγμα ο Μάριος Καρογιάν - Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου

Στην Καρδιολογική Κλινική του Απολλώνειου Ιδιωτικού Νοσοκομείου εισήχθη χθες (24/6) το βράδυ ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, βουλευτής και Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης Μάριος Καρογιάν, ο οποίος διαγνώστηκε με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top