LIKE ONLINE

Επιστήμονες ανακάλυψαν τέλεια διατηρημένο έμβρυο δεινοσαύρου μέσα σε απολιθωμένο αυγό

Επιστήμονες ανακάλυψαν τέλεια διατηρημένο έμβρυο δεινοσαύρου μέσα σε απολιθωμένο αυγό

Το συγκεκριμένο αυγό χρονολογείται έως και 72 εκατομμύρια χρόνια πριν.

Ένα έμβρυο δεινοσαύρου ανακαλύφθηκε σε τέλεια μορφή κρυμμένο σε ένα απολιθωμένο αυγό. Πιο συγκεκριμένα, ένα αυγό παρέμενε σε μια αποθήκη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Yingliang Stone στο Nan'an της Κίνας για πάνω από μια δεκαετία, κρατώντας ένα μυστικό που θα οδηγούσε αργότερα τους επιστήμονες να αποκαλύψουν μια απίστευτη σχέση μεταξύ των δεινοσαύρων και των σύγχρονων πτηνών.

Το αυγό ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στο βιομηχανικό πάρκο Shahe το 2000 και αργότερα δωρήθηκε στο μουσείο, όπου και αποθηκεύτηκε, και έτσι μόλις χρόνια αργότερα κάποιος συνειδητοποίησε ότι το αυγό περιείχε ένα τέλειο πρώην έμβρυο δεινοσαύρου.

Πιο αναλυτικά, όταν οι επιστήμονες άρχισαν να ταξινομούν τις αποθήκες του μουσείου, έριξαν μια πιο προσεκτική ματιά στο αυγό και ανακάλυψαν ότι στο εσωτερικό του υπήρχε ένα έμβρυο -με μήκος 27 εκατοστών- που αναγνωρίστηκε ότι ανήκε στον δεινόσαυρο oviraptorosaurs.

Οι oviraptorosaurs είναι μια ομάδα δεινοσαύρων που μοιάζουν αρκετά με στρουθοκάμηλους, με φτερά αντί για λέπια. Μάλιστα, μετά από ανάλυση, το αυγό χρονολογείται έως και 72 εκατομμύρια χρόνια πριν.

Εκείνη την εποχή, το έμβρυο ονομάστηκε «Baby Yingliang» και έχει μείνει στην ιστορία ως ένα από τα πιο πλήρη έμβρυα δεινοσαύρων που έχουν βρεθεί ποτέ.

Σε μια μελέτη του 2021 που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ και το Πανεπιστήμιο Γεωεπιστημών της Κίνας (Πεκίνο), το έμβρυο περιγράφηκε ως έχον στάση που μοιάζει με πουλί, καθώς το κεφάλι του βρισκόταν κάτω από το σώμα, με τα πόδια σε κάθε πλευρά και την πλάτη να κυρτώνει κατά μήκος του αμβλύ άκρου του αυγού.

Πηγή: gazzetta.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Ραγδαίες εξελίξεις - Πληροφορίες ότι η Κλαϊδη εγκαταλείπει την υπεράσπιση του Νεκτάριου

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

«Χρυσό» το καρπούζι: Αυτός είναι ο λόγος που πήραν «φωτιά» οι τιμές - Αναμένεται νέα άνοδος και σε άλλα προϊόντα

ΗΠΑ: Σάλος από διαφήμιση με twerking σε γυμναστήριο σχολείου για τουρνουά μπάσκετ - Ακυρώθηκε η εκδήλωση

Ανείπωτη θλίψη για τον 41χρονο Παναγιώτη - Καταγγελία ότι απεβίωσε λόγω ασυνεννοησίας γιατρών

Άννα Μονογιού: Τα συγκινητικά λόγια για τον Διονύση Τσακνή - Εμφανίστηκε σε live σύνδεση



ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

Δεν έχει προγραμματιστεί ταξίδι της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στην Κύπρο, δήλωσε την Παρασκευή ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του ΓΓ, Φαρχάν Χακ κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ενώ στις 19 Ιουνίου είχε αναφερθεί σε προσεχές ταξίδι της κ. Ολγκίν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top