LIKE ONLINE

Οικογένεια στις ΗΠΑ νόσησε από τριχίνωση αφού έφαγε κεμπάπ μαύρης αρκούδας

Οικογένεια στις ΗΠΑ νόσησε από τριχίνωση αφού έφαγε κεμπάπ μαύρης αρκούδας

Έξι άνθρωποι που κατανάλωσαν κεμπάπ από κρέας μαύρης αρκούδας στις ΗΠΑ διαγνώστηκαν με τριχίνωση, μια παρασιτική νόσο.

Σε μια νέα έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών (CDC) αποκάλυψαν ότι τον Ιούλιο του 2022, καταγράφηκε η περίπτωση ενός 29χρονου ασθενή με τριχίνωση. Ανάμεσα στα συμπτώματά του 29χρονου ασθενή ήταν πυρετός, έντονοι μυϊκοί πόνοι, οίδημα στα μάτια και αυξημένα επίπεδα ηωσινοφίλων, ενός τύπου λευκών αιμοσφαιρίων.

Σύμφωνα με την έκθεση, μια εβδομάδα πριν από την εμφάνιση των συμπτωμάτων, ο 29χρονος ασθενής και άλλοι οκτώ άνθρωποι μοιράστηκαν ένα γεύμα που περιελάμβανε κρέας από μια μαύρη αρκούδα που είχε καταψυχθεί για 45 ημέρες πριν ψηθεί και σερβιριστεί με λαχανικά που είχαν μαγειρευτεί με το κρέας.

Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε αναφορικά με το περιστατικό, βρέθηκαν έξι περιπτώσεις νόσησης από τριχίνωση. Ανάμεσα στους έξι νοσούντες, ήταν δύο άτομα που κατανάλωσαν μόνο τα λαχανικά του εν λόγω γεύματος.

Η τριχίνωση είναι μια λοίμωξη που προκαλείται από τις προνύμφες της trichinella, ενός τύπου σκουληκιού. Τυπικά, το κρέας που έχει μολυνθεί με τις προνύμφες trichinella προέρχεται από παμφάγα ζώα όπως αρκούδες, αγριόχοιρους ή θαλάσσιους ίππους.

Οι μοριακοί έλεγχοι διαπίστωσαν ότι οι προνύμφες από το κρέας της αρκούδας είχαν καταψυχθεί για περισσότερες από 15 εβδομάδες και ότι άνηκαν στο είδος της trichinella nativa, που είναι ανθεκτικό στον πάγο. Σύμφωνα με τις προειδοποιήσεις του CDC, το επαρκές μαγείρεμα είναι ο μόνος αξιόπιστος τρόπος για να σκοτωθούν τα εν λόγω παράσιτα. Επιπλέον το μολυσμένο κρέας είναι ικανό να μολύνει και άλλα τρόφιμα.

Πώς νόσησαν από το κρέας αρκούδας από τριχίνωση

Η έκθεση των αμερικανικών κέντρων ελέγχων αναφέρει ότι έξι ημέρες πριν από την εμφάνιση των συμπτωμάτων στον 29χρονο που νόσησε πρώτος, αυτός και άλλα οκτώ μέλη της ευρύτερης οικογένειας του από την Αριζόνα, τη Μινεσότα και τη Νότια Ντακότα μαζεύτηκαν για κάποιες μέρες στη Νότια Ντακότα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, μέλη της οικογένειας κατανάλωσαν κρέας από μια μαύρη αρκούδα που είχε κυνηγήσει και θανατώσει ένας από αυτούς στο βόρειο Σασκάτσουαν του Καναδά.

Σύμφωνα με την έκθεση, το κρέας «σερβιρίστηκε κατά λάθος όχι πολύ καλά μαγειρεμένο καθώς είχε σκούρο χρώμα και ήταν δύσκολο να αντιληφθούν αν ήταν πράγματι έτοιμο για βρώση».

Στην ίδια έκθεση αναφέρεται σύμφωνα με τον Guardian: «Αφού μερικά από τα μέλη της οικογένειας άρχισαν να τρώνε το κρέας και παρατήρησαν ότι δεν ήταν καλά ψημένο και έτσι μαγειρεύτηκε εκ νέου πριν σερβιριστεί ξανά».

Τρία από τα έξι άτομα που εμφάνισαν συμπτώματα νοσηλεύτηκαν. Οι τρεις ασθενείς που οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο έλαβαν θεραπεία για τριχίνωση με αλβενδαζόλη, ένα φάρμακο για τη θεραπεία πολλών λοιμώξεων από παράσιτα.

Και οι έξι άνθρωποι που βρέθηκαν στην οικογενειακή συγκέντρωση ανάρρωσαν πλήρως, με το CDC να αναφέρει ότι οι υπόλοιποι δεν έλαβαν την ειδική θεραπεία επειδή τα συμπτώματά τους είχαν σταδιακά υποχωρήσει.

Πηγή: lifo.gr/Με πληροφορίες από Guardian

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Κανάλια επικοινωνίας ενεργοποιήθηκαν μετά τις πρόσφατες αναφορές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που αφορούσαν την Κύπρο και οι τοποθετήσεις έχουν πλέον καταστεί κατά πολύ ηπιότερες, όπως ανέφεραν στο ΡΙΚ αρμόδιες πηγές. Παράλληλα, συνέχιζαν οι ίδιες πηγές, δημοσιεύματα μέσων που βρίσκονται κοντά στη Χεζμπολάχ, υποβαθμίζουν πια το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top