Κατεχόμενα: Προβλήματα με πτήσεις στο παράνομο αεροδρόμιο - Πού οφείλονται

Κατεχόμενα: Προβλήματα με πτήσεις στο παράνομο αεροδρόμιο - Πού οφείλονται

Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι πτήσεις αεροσκαφών προς το παράνομο αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Τύμπου τα οποία ο «υπουργός δημοσίων έργων και μεταφορών», Ερχάν Αρικλί αποδίδει στις πολεμικές συγκρούσεις. Συγκεκριμένα, είπε ότι τα προβλήματα που προκύπτουν σε ό,τι αφορά το GPS (Παγκόσμιο Σύστημα Εντοπισμού Θέσης) είναι αποτέλεσμα των περιφερειακών πολέμων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του «υπουργείου», ο κ. Αρικλί ανέφερε ότι η περιοχή γύρω από το παράνομο αεροδρόμιο αντιμετωπίζει εδώ και καιρό προβλήματα που οφείλονται στο σύστημα GPS. Αυτά τα προβλήματα επηρεάζουν ιδιαίτερα τα αεροσκάφη που βρίσκονται σε φάση προσγείωσης, προκαλώντας σφάλματα στο σύστημα εντοπισμού. 

Ο κ. Αρικλί είπε ότι το GPS δίνει κατά καιρούς λανθασμένες πληροφορίες στα αεροσκάφη (spoofing), δείχνοντας άλλο αεροδρόμιο αντί για αυτό στην κατεχόμενη Τύμπου. 

Τα σφάλματα αυτά δεν σχετίζονται με τα συστήματα του παράνομου αεροδρομίου, τα συστήματα των αεροσκαφών ή το προσωπικό ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας. Τα προβλήματα προκύπτουν από τις παρεμβολές που προκαλούν οι εμπόλεμες πλευρές στην περιοχή, είπε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Κλείδωσε» η κοινή συνάντηση Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν με Ολγκίν

«Κλείδωσε» η κοινή συνάντηση Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν με Ολγκίν

Στις 11 Δεκεμβρίου θα επισκεφθούν από κοινού οι δύο ηγέτες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τ/κ ηγέτης Τουφάν Έρχιουρμαν, τη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους και ακολούθως θα έχουν κοινή συνάντηση υπό την καθοδήγηση της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εκπροσώπου  των ΗΕ στην Κύπρο, Αλίμ Σιντίκ.

BEST OF TOTHEMAONLINE