ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυπριακό και «Αμάλθεια» στο επίκεντρο συνάντησης ΠτΔ με αντιπροσωπεία Αμερικανών Γερουσιαστών

Κυπριακό και «Αμάλθεια» στο επίκεντρο συνάντησης ΠτΔ με αντιπροσωπεία Αμερικανών Γερουσιαστών

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη για τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με Αμερικανούς Γερουσιαστές

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπεία Αμερικανών Γερουσιαστών.

Η ομάδα των Γερουσιαστών αποτελείται από τους Jerry Moran, Shelley Moore Capito, Deb Fischer, John Hoeven, Kirsten Gillibrand, και τον βουλευτή Robert Aderholt.

Η επίσκεψη των Αμερικανών αξιωματούχων στην Κύπρο, πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο που οι διμερείς σχέσεις συνεργασίας των δύο χωρών βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο και εντάσσεται στο πλαίσιο περιοδείας τους σε Κύπρο, Αίγυπτο, Ελλάδα, Φινλανδία και Σουηδία.

Κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ενώ συζητήθηκε η κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Επισημάνθηκε, ακόμη, ο γεωστρατηγικός ρόλος της Κύπρου, ιδιαίτερα υπό το πρίσμα τρεχουσών γεωπολιτικών συγκυριών, ως πυλώνας συνεργασίας, σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Ανάμεσα σε άλλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε, επίσης, για την εξέλιξη της πρωτοβουλίας «Αμάλθεια» της Κυπριακής Δημοκρατίας για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας και για τη στενή συνεργασία της Κύπρου με άλλα κράτη και Οργανισμούς, για την εντατικοποίηση της πρωτοβουλίας, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ. Τόνισε δε τον καθοριστικό ρόλο που η προβλήτα που έχουν κατασκευάσει οι ΗΠΑ στη Γάζα, καθώς και η υλικοτεχνική υποστήριξή που παρέχουν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας "Αμάλθεια" έχουν διαδραματίσει στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκρηξη τα ξημερώματα σε καφετέρια - Εξετάζουν το ενδεχόμενο για αυτοσχέδια βόμβα

Συνέλαβαν 26χρονο που βιντεογραφούσε γυναίκες σε παραλίες – Τρεις αναγνώρισαν τον εαυτό τους σε βίντεο

Μεθυσμένος οδηγός προσπάθησε να δωροδοκήσει αστυνομικό - Τελικά του πέρασαν χειροπέδες

Ανησυχούν τα αυξημένα περιστατικά κοκκύτη και ιλαρά στο Μακάρειο – Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς

Σοφία Βογιατζάκη: «Τρελαίνομαι για τα χαρτιά» - «Τα αποφεύγω γιατί ξέρω ότι το λιγότερο είναι να μπω φυλακή» - Βίντεο

Διαζύγιο ζητάει η Πολυζωγοπούλου, αίτηση αποφυλάκισης ο Λύτρας - Ο δικηγόρος πέρασε το δεύτερο βράδυ του στο κελί



22 χρόνια χρήστης και 2 καθαρός - Η ιστορία του Γιάννη πριν και μετά τα ναρκωτικά – «Είχα σώμα, αλλά δεν είχα ψυχή»

22 χρόνια χρήστης και 2 καθαρός - Η ιστορία του Γιάννη πριν και μετά τα ναρκωτικά – «Είχα σώμα, αλλά δεν είχα ψυχή»

Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα για μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Στο κάτω-κάτω, ποιος δεν έχει κάνει λάθη; Ποιος δεν έχει κάνει κακές επιλογές και ποιος δίνει το δικαίωμα στην κοινωνία την καθωσπρέπει, να μπορεί να κρίνει την πορεία μιας ψυχής, χωρίς να γνωρίζει το υπόβαθρό της; «Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top