ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη διαδικασία εξέτασης βρίσκεται η ένσταση του Ελεγκτή στο Ανώτατο Συνταγματικό

Στη διαδικασία εξέτασης βρίσκεται η ένσταση του Ελεγκτή στο Ανώτατο Συνταγματικό

Άρχισε σήμερα στις 9.30 το πρωί στο Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου η εξέταση της προδικαστικής ένστασης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, με την οποία ζητεί την παύση του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Η εξέταση έλαβε αναβολή την περασμένη εβδομάδα κατόπιν αιτήματος από τους συνηγόρους του Γενικού Ελεγκτή, προκειμένου να προετοιμαστούν για αγόρευση έναντι δύο προδικαστικών ενστάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο δικαστής Νικόλας Σάντης ζήτησε εξαίρεση λόγω εργασίας του υιού του σε δικηγορικό γραφείο που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Τέθηκε επίσης ζήτημα σύγκρουσης συμφέροντος από άλλα δύο μέλη του Συμβουλίου λόγω του χειρισμού προσωπικών τους υποθέσεων από τα δικηγορικά γραφεία Καλλή και Τριανταφυλλίδη αντίστοιχα, ως προς το οποίο οι συνήγοροι δεν υπέβαλαν ένσταση για εξαίρεσή τους από τη σύνθεση του Συμβουλίου.

Ο κ. Καλλής ανέδειξε, στην προηγούμενη διαδικασία, την απουσία διοριστηρίου εγγράφου εκ μέρους του Γενικού Ελεγκτή προς τους συνηγόρους του και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου ζήτησε να κατατεθεί το έγγραφο στην σημερινή συνεδρίαση.

Ο Πρόεδρος του Ανώτατου Συνταγματικού εξέφρασε επίσης την πρόθεση του Σώματος για έκδοση οδηγιών με σκοπό την απλοποίηση της διαδικασίας και την όσο το δυνατόν συντομότερη εξέταση της υπόθεσης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΥΠΕΞ: «Η Κύπρος δεν ήταν και δεν θα είναι μέρος της κρίσης στη Μέση Ανατολή»

ΥΠΕΞ: «Η Κύπρος δεν ήταν και δεν θα είναι μέρος της κρίσης στη Μέση Ανατολή»

Η Κύπρος «δεν έχει αποτελέσει και δεν θα αποτελέσει μέρος της κρίσης» τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, στο πλαίσιο της συζήτησης για την κρίση στη Μέση Ανατολή στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, αναφερόμενος εμμέσως στις δηλώσεις Νασράλα, χωρίς να κατονομάζει τον ηγέτη της Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top