ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Νέκρωσε» το Φτερικούδι μετά το κλείσιμο της Μονής - Προσπαθούν να βρουν μοναχούς από το… εξωτερικό

«Νέκρωσε» το Φτερικούδι μετά το κλείσιμο της Μονής - Προσπαθούν να βρουν μοναχούς από το… εξωτερικό

Άδειο κατάντησε να είναι το χωριό Φτερικούδι, μετά το σκάνδαλο της Μονής Αββακούμ που συγκλόνισε το Παγκύπριο.

Μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα», ο Αναπληρωτής Κοινοτάρχης Φτερικουδίου, Μοδέστος Ιακώβου ανέφερε ότι, μετά από το κλείσιμο της Μονής, νέκρωσαν όλα στο χωριό.

«Δεν έρχεται κόσμος στην κοινότητα, το χωριό έχει νεκρώσει τελείως. Ούτε Σαββατοκυρίακα έρχεται κόσμος, είναι μόνο οι κάτοικοι στην κοινότητα», πρόσθεσε.

Όπως είπε ο κ. Ιακώβου, προηγουμένως το χωριό έσφυζε από ζωή, με κόσμο που πήγαινε στην Μονή τις καθημερινές αλλά και τα Σαββατοκυρίακα όπου προσκυνητές επισκέπτονταν το χωριό.

Ερωτηθείς αν έκλεισαν επιχειρήσεις, ο κ. Ιακώβου απάντησε ότι είχαν αρχίσει να αναπτύσσονται ενώ οι κάτοικοι, οι οποίοι είχαν σπίτια που χρειάζονταν αναπαλαίωση, μετά που είδαν τον κόσμο που ερχόταν στην κοινότητα, αρχίσαν να τα αναπαλαιώνουν.

Προσπάθειες να βρουν μοναχούς από το.. εξωτερικό

Αναφορικά με την μονή που παραμένει κλειστή, η Θρησκειολόγος Αρετή Δημοσθένους ανέφερε ότι δεν υπάρχει νόμος που καθορίζει μέχρι πότε πρέπει να ανοίξει.

«Αν για παράδειγμα η κοινότητα ψάξει μοναχούς από αλλού και θέλουν να έρθουν, δεν υπάρχει πρόβλημα να εγκατασταθούν. Δεν υπάρχει κάτι το απαγορευτικό και διαδικαστικό», εξήγησε.

Όπως πρόσθεσε, έχουν προσπαθήσει να βρουν μοναχούς από εξωτερικό.

«Αλλά δεν είναι τόσο εύκολο. Κατανοούμε ότι έχει κλείσει ένα μοναστήρι λόγω κάποιων ατασθαλιών και αμαρτιών και δεν έχουν εκδικαστεί ακόμα, για να είναι σίγουροι αυτοί που θα έρθουν ότι αναλαμβάνουν το μοναστήρι με δικαιοσύνη», είπε καταληκτικά.

Δείτε όσα αναφέρθηκαν στο πιο κάτω απόσπασμα:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top