ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΔΕΚ: Προεκλογική ουσίας, με σεβασμό στον ψηφοφόρο, ενάντια στις «Κασσάνδρες»

ΕΔΕΚ: Προεκλογική ουσίας, με σεβασμό στον ψηφοφόρο, ενάντια στις «Κασσάνδρες»

Διέψευσε τις «Κασσάνδρες» και τους μάντεις κακών η ΕΔΕΚ και δέκα ημέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου, μπορεί να υπερηφανεύεται ότι διεξήγαγε μια προεκλογική εκστρατεία ουσίας, σε κάθε γωνιά της ελεύθερης Κύπρου, με επιτυχημένες εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις και κυρίως με σεβασμό στους ψηφοφόρους.

Και ο σεβασμός στους ψηφοφόρους ξεκίνησε από το γεγονός ότι η ΕΔΕΚ, πρώτη άρχισε να ανακοινώνει τα ψηφοδέλτια της για τις δημοτικές εκλογές, δημοσιοποιώντας και πάλι πρώτη τις επιλογές της, ενώ ανακοίνωσε επίσημα το ψηφοδέλτιο της για τις ευρωεκλογές δεύτερη μετά το ΑΚΕΛ, προσφέροντας στους πολίτες τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τους υποψήφιους.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι άλλες κομματικές δυνάμεις, όπως το ΔΗΚΟ που μέχρι πρότινος ανακοίνωνε υποψήφιους, το ΕΛΑΜ το οποίο δεν έχει υποψήφιους σε όλους τους δήμους και δημοτικά διαμερίσματα και όπου έχει δεν είναι συμπληρωμένα τα ψηφοδέλτια και τη ΔΗΠΑ, η οποία τελευταία ανακοίνωσε το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών ενώ και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν έχει ολοκληρωμένα ψηφοδέλτια παντού, αυτό που η ΕΔΕΚ πέτυχε, δηλαδή να καταρτίσει ψηφοδέλτια με 320 υποψήφιους, δεικνύει τις βαθιές ρίζες του κόμματος στην κοινωνία και την προοπτική που αναφύεται.

Και αυτό παρά τη δύο ετών εσωστρέφεια στην οποία μπήκε το κόμμα λόγω των υπονομεύσεων εντός και εκτός ΕΔΕΚ.

Τα ψηφοδέλτια της ΕΔΕΚ δεν είναι μόνο αριθμητικά επαρκή, αλλά είναι κυρίως ποιοτικά επιτυχημένα. Το γεγονός ότι σε μεγάλους Δήμους, όπως ο Στρόβολος, η Λευκωσία με τα Δημοτικά της Διαμερίσματα, η Λάρνακα, η Λεμεσός, η Πάφος, όπου πολλά νεαρά ηλικιακά πρόσωπα συνθέτουν τα ψηφοδέλτια, δεικνύει ότι η ηγεσία της ΕΔΕΚ προχωρά και πετυχαίνει το στόχο της ανανέωσης.

Όλη αυτή η εικόνα, με την κινητοποίηση παλαιών και νέων στελεχών, αλλά και με την προσθήκη νέων ατόμων που ενισχύουν τις τάξεις της ΕΔΕΚ, δημιουργεί μια αισιοδοξία ότι και πάλι η ΕΔΕΚ θα διαψεύσει τις δημοσκοπήσεις και θα επιτύχει τους στόχους της, που είναι η αύξηση των ποσοστών των βουλευτικών εκλογών του 2021 και η εκλογή ευρωβουλευτή.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

Για «πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, έκανε λόγο κατά την άφιξή του στη προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξελλες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στην σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top