ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπ. Εργασίας: Συντονισμός για εργαζομένους σε μαρίνα-λιμάνι Λάρνακας - «Εξελίσσεται ομαλά» η εφαρμογή του κυβερνητικού σχεδιασμού

Υπ. Εργασίας: Συντονισμός για εργαζομένους σε μαρίνα-λιμάνι Λάρνακας - «Εξελίσσεται ομαλά» η εφαρμογή του κυβερνητικού σχεδιασμού

Η Κυβέρνηση αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην εφαρμογή των εργασιακών νομοθεσιών και στη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στην ανάδοχο εταιρεία, προσεγγίζοντας τα εργασιακά ζητήματα με την πρέπουσα ευαισθησία, δήλωσε την Τετάρτη ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Παναγιώτου.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Παναγιώτου ανέφερε ότι, η εφαρμογή του κυβερνητικού σχεδιασμού για τη διαχείριση του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας «εξελίσσεται ομαλά», και ότι οι σχετικές εργασίες διενεργούνται κανονικά υπό την ευθύνη των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών.

Παράλληλα, συνέχισε, η Κυβέρνηση «αποδίδει ιδιαίτερη σημασία» στην εφαρμογή των εργασιακών νομοθεσιών και στη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στην ανάδοχο εταιρεία, «προσεγγίζοντας τα εργασιακά ζητήματα με την πρέπουσα ευαισθησία».

Προς αυτή την κατεύθυνση, πρόσθεσε, έχει ήδη πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Μαΐου, συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, ταυτόχρονα με την επίδοση της επιστολής διακοπής της σύμβασης, «και έχει διαπιστωθεί συναντίληψη για τα επόμενα βήματα». Επιπρόσθετα έχει προγραμματιστεί κοινή συνάντηση των εκπροσώπων των εργαζομένων με τα Υπουργεία Εργασίας και Μεταφορών η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 16.00 το απόγευμα για ενημέρωση και συντονισμό σχετικά με τις ενέργειες που έχουν προγραμματιστεί για το μέλλον των εργαζομένων.

Σε ερώτηση αν θα υπάρξει κατάληξη σήμερα, ο Υπουργός ανέφερε ότι, θεωρεί ότι με τις ενέργειες που έχουν προγραμματιστεί και οι οποίες θα παρουσιαστούν στους εκπροσώπους των εργαζομένων, θα διενεργηθεί μια ουσιαστική συζήτηση, «και αναμένω ότι θα καταστεί εφικτό να καταλήξουμε και σε συναντίληψη σχετικά με τα επόμενα βήματα».

Σε σχέση με τον αριθμό εργαζομένων είπε ότι ανέρχονται σε περίπου 70 οι εργαζόμενοι στο λιμάνι και στη μαρίνα.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο Υπουργός ανέφερε ότι, υπάρχουν εργασιακές νομοθεσίες και εργασιακά θέσμια «τα οποία θα γίνουν απολύτως σεβαστά». Ζήτησε όπως πρώτα να παρουσιαστούν σχετικές εισηγήσεις στους εκπροσώπους των εργαζομένων έτσι ώστε να μπορέσουν να συζητηθούν «και ακολούθως μετά από την απογευματινή μας συνάντηση θα γίνουν και σχετικές ανακοινώσεις».

Κλείνοντας, ανέφερε ότι, είναι γνωστή η ευαισθησία της Κυβέρνησης για τα εργασιακά ζητήματα και ότι έχει επανειλημμένα αποδειχθεί, «οπότε και σε αυτήν την περίπτωση, κατ’ ανάλογο τρόπο θα επιδειχθεί».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκρηξη τα ξημερώματα σε καφετέρια - Εξετάζουν το ενδεχόμενο για αυτοσχέδια βόμβα

Συνέλαβαν 26χρονο που βιντεογραφούσε γυναίκες σε παραλίες – Τρεις αναγνώρισαν τον εαυτό τους σε βίντεο

Μεθυσμένος οδηγός προσπάθησε να δωροδοκήσει αστυνομικό - Τελικά του πέρασαν χειροπέδες

Ανησυχούν τα αυξημένα περιστατικά κοκκύτη και ιλαρά στο Μακάρειο – Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς

Σοφία Βογιατζάκη: «Τρελαίνομαι για τα χαρτιά» - «Τα αποφεύγω γιατί ξέρω ότι το λιγότερο είναι να μπω φυλακή» - Βίντεο

Διαζύγιο ζητάει η Πολυζωγοπούλου, αίτηση αποφυλάκισης ο Λύτρας - Ο δικηγόρος πέρασε το δεύτερο βράδυ του στο κελί22 χρόνια χρήστης και 2 καθαρός - Η ιστορία του Γιάννη πριν και μετά τα ναρκωτικά – «Είχα σώμα, αλλά δεν είχα ψυχή»

22 χρόνια χρήστης και 2 καθαρός - Η ιστορία του Γιάννη πριν και μετά τα ναρκωτικά – «Είχα σώμα, αλλά δεν είχα ψυχή»

Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα για μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Στο κάτω-κάτω, ποιος δεν έχει κάνει λάθη; Ποιος δεν έχει κάνει κακές επιλογές και ποιος δίνει το δικαίωμα στην κοινωνία την καθωσπρέπει, να μπορεί να κρίνει την πορεία μιας ψυχής, χωρίς να γνωρίζει το υπόβαθρό της; «Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top