ΔΙΕΘΝΗ

Ηνωμένα Έθνη: Ο Παλαιστίνιος εκπρόσωπος στέλνει τρείς επιστολές για τη γενοκτονία στη Γάζα

Ηνωμένα Έθνη: Ο Παλαιστίνιος εκπρόσωπος στέλνει τρείς επιστολές για τη γενοκτονία στη Γάζα

Την αποτυχία της διεθνούς κοινότητας να λάβει οποιαδήποτε συγκεκριμένη δράση για τη γενοκτονία των Παλαιστινίων στη Γάζα τονίζει μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της Παλαιστίνης στα Ηνωμένα Έθνη, Ριάντ Μανσούρ, στις τρείς επιστολές που έστειλε για το θέμα αυτό στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και στις προεδρίες του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ. Μανσούρ αναφέρει ότι το το Ισραήλ, η κατοχική δύναμη, συνεχίζει το έγκλημα της γενοκτονίας κατά του παλαιστινιακού λαού, στοχεύοντας ολόκληρο τον άμαχο πληθυσμό, ιδιαίτερα τα παιδιά. Παράλληλα επισημαίνει πως η στάση της διεθνούς κοινότητας σε αυτό το θέμα. επιτρέπει στο Ισραήλ να συνεχίσει ατιμώρητο τη δράση του.

“Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για γενοκτονία από κανέναν, οπουδήποτε και εναντίον κανενός λαού” αναφέρει στις επιστολές του.

Επεσήμανε «την εσκεμμένη ισραηλινή επίθεση σε στρατόπεδο που στεγάζει οικογένειες Παλαιστινίων που πρόσφατα εκτοπίστηκαν βίαια στην περιοχή Ταλ αλ-Σουλτάν στη Ράφα, η οποία είχε χαρακτηριστεί ως ασφαλής ζώνη σύμφωνα με τις εντολές εκκένωσης που εκδόθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 45 πολιτών απο τους οποίους οι περισσότεροι είναι γυναικόπαιδα».

Παράλληλα υπέδειξε ότι το Ισραήλ επιμένει να συνεχίζει τις επιθέσεις του στους ο Παλαιστίνιους σε πλήρη περιφρόνηση του Διεθνούς Δικαστηρίου και των εντολών του, εκτός από τη συνέχιση των σοβαρών παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου και την αγνόηση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών αλλά και όλων των παγκόσμιων εκκλήσεων για να σταματήσει αυτή η επίθεση.

Ανανέωσε την έκκληση προς το Συμβούλιο Ασφαλείας «να ενεργήσει σύμφωνα με τα καθήκοντά του βάσει του καταστατικού Χάρτη και να τερματίσει επειγόντως τον πόλεμο στη Γάζα, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει οδηγήσει στο θάνατο περισσότερους από 36.000 Παλαιστίνιους πολίτες.

Κάλεσε επίσης τη διεθνή κοινότητα «να αναλάβει άμεση δράση και να απαιτήσει κατάπαυση του πυρός και άμεση εφαρμογή», τονίζοντας «την αναγκαιότητα προστασίας των Παλαιστινίων αμάχων».

Ζήτησε ακόμη τη λογοδοσία του Ισραήλ και όλων των κυβερνητικών και στρατιωτικών αξιωματούχων για όλα τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει και διαπράττουν εναντίον του παλαιστινιακού λαού, συστηματικά και σκόπιμα σε όλη τη Γάζα και την υπόλοιπη περιοχή στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Ζήτησε ακόμη την επιβολή εμπάργκο όπλων και κυρώσεων στο Ισραήλ για να πιεστεί να σταματήσει τα εγκλήματα του, και να αναγκαστεί να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο, να βάλει τέλος στην παράνομη κατοχή και το απαρτχάιντ, Επιπλέον θεωρεί απαραίτητα να συμπεριληφθεί στη λίστα των χωρών που παραβιάζουν τα δικαιώματα των παιδιών.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Ραγδαίες εξελίξεις - Πληροφορίες ότι η Κλαϊδη εγκαταλείπει την υπεράσπιση του Νεκτάριου

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

«Χρυσό» το καρπούζι: Αυτός είναι ο λόγος που πήραν «φωτιά» οι τιμές - Αναμένεται νέα άνοδος και σε άλλα προϊόντα

ΗΠΑ: Σάλος από διαφήμιση με twerking σε γυμναστήριο σχολείου για τουρνουά μπάσκετ - Ακυρώθηκε η εκδήλωση

Ανείπωτη θλίψη για τον 41χρονο Παναγιώτη - Καταγγελία ότι απεβίωσε λόγω ασυνεννοησίας γιατρών

Άννα Μονογιού: Τα συγκινητικά λόγια για τον Διονύση Τσακνή - Εμφανίστηκε σε live σύνδεση



ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

Δεν έχει προγραμματιστεί ταξίδι της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στην Κύπρο, δήλωσε την Παρασκευή ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του ΓΓ, Φαρχάν Χακ κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ενώ στις 19 Ιουνίου είχε αναφερθεί σε προσεχές ταξίδι της κ. Ολγκίν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top